ŠOJGU DOBIO RAPORT IZ SRBIJE: General Černišov o trenutnom stanju BORBE PROTIV KORONE u našoj zemlji

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Apr.2020, 14:27

ŠOJGU DOBIO RAPORT IZ SRBIJE: General Černišov o trenutnom stanju BORBE PROTIV KORONE u našoj zemlji

Rusija je 3.i 4. aprila poslala u Srbiju 87 vojnih lekara, specijalnu opremu, tehniku, sredstva zaštite i 16 vojnih vozila.

Ruski vojni stručnjaci dezinfikovali su 10 objekata u tri grada u Srbiji, saopštio je rukovodilac kombinovanog odreda ruskog Ministarstva odbrane general-major Mihail Černišov, koji se trenutno nalazi u Srbiji.

- Kombinovani odred dezinfikovao je 10 medicinskih objekata u tri grada u Srbiji - Valjevu, Beogradu i Bačkoj Topoli. Dezinfikovana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su 34 objekta, ukupne površine 121,5 hiljada kvadratnih metara i šest deonica puteva površine 38,5 hiljada kvadratnih meatar - saopštio je Černišov ruskom ministru odbrane Sergeju Šojguu.

Prema rečima general-majora, timovi lekara i medicinskih sestara izvršili su sanitarno-epidemiološku procenu zdravstvenog sistema u 10 gradova u Srbiji.

- Četiri medicinska tima u smenama leče pacijente u tri medicinska centra u Beogradu i Valjevu - istakao je general.

On je precizirao da je rusko osoblje dobrog zdravstvenog stanja, da su dobro snabdeveni, kao i da je oprema u dobrom stanju.

Podsetimo, Rusija je 3.i 4. aprila poslala u Srbiju 87 vojnih lekara, specijalnu opremu, tehniku, sredstva zaštite i 16 vojnih vozila kako bi pomogli u borbi protiv virusa korona.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.