Izvor: B92, 31.Mar.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNV iz Gnjilana: Saradnju ne treba odbijati

Clan Srpskog nacionalnog veca Kosova i Metohije iz Gnjilana Ljubomir Stanojkovic ocenio je da je medjunarodna zajednica malo sta ucinila na zastiti Srba u Pokrajini, ali da i pored toga saradnju sa njom ne treba odbijati. Kada je rec o ulasku Srba u Privremeno administrativno vece Kosova, Stanojkovic - inace poverenik Nove Demokratije u pokrajini, kaze da Srbi moraju da se nametnu medjunarodnoj zajednici. "Participacijom u tom telu moglo bi se vise uciniti za Srbe", istakao je Stanojkovic. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Napominjuci da je situacija u Kosovskoj Mitrovici specificna, s obzirom na njen polozaj i clanstvo celnika Srpskog nacionalnog veca u tom gradu u Demokratskoj stranci Srbije, koja se protivi ulasku u Privremeno administrativno vece, Stanojkovic je govoreci o raspolozenju u drugim srpskim enklavama, rekao:

"Vise enklava je za ulazak - a tu su razliciti interesi. Nekima je potrebnija saradnja, nekima je manje potrebna. Jer cinjenica je ne dobija se mnogo ni ulaskom, a meni se cini da se mozda manje dobija neulaskom. Mi moramo da se nametnemo medjunarodnoj zajednici posto ona odlucuje o svemu. Dakle, potrebno je sto vise saradnje sa medjunarodnom zajednicom. Zato treba naci modus da sve te enklave budu zadovoljne", rekao je Stanojkovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.