Petak, 31.03.2000.

19:53

SNV iz Gnjilana: Saradnju ne treba odbijati

Izvor: B92

Default images
Clan Srpskog nacionalnog veca Kosova i Metohije iz Gnjilana Ljubomir Stanojkovic ocenio je da je medjunarodna zajednica malo sta ucinila na zastiti Srba u Pokrajini, ali da i pored toga saradnju sa njom ne treba odbijati. Kada je rec o ulasku Srba u Privremeno administrativno vece Kosova, Stanojkovic – inace poverenik Nove Demokratije u pokrajini, kaze da Srbi moraju da se nametnu medjunarodnoj zajednici. “Participacijom u tom telu moglo bi se vise uciniti za Srbe”, istakao je Stanojkovic. Napominjuci da je situacija u Kosovskoj Mitrovici specificna, s obzirom na njen polozaj i clanstvo celnika Srpskog nacionalnog veca u tom gradu u Demokratskoj stranci Srbije, koja se protivi ulasku u Privremeno administrativno vece, Stanojkovic je govoreci o raspolozenju u drugim srpskim enklavama, rekao:

"Vise enklava je za ulazak – a tu su razliciti interesi. Nekima je potrebnija saradnja, nekima je manje potrebna. Jer cinjenica je ne dobija se mnogo ni ulaskom, a meni se cini da se mozda manje dobija neulaskom. Mi moramo da se nametnemo medjunarodnoj zajednici posto ona odlucuje o svemu. Dakle, potrebno je sto vise saradnje sa medjunarodnom zajednicom. Zato treba naci modus da sve te enklave budu zadovoljne", rekao je Stanojkovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: