SNP traži hitno podizanje zida na granici sa Makedonijom

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Avg.2015, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNP traži hitno podizanje zida na granici sa Makedonijom

Srpska narodna partija zatražila je u danasnjem saopštenju što hitnije podizanje zida na granici sa Makedonijom kako bi se sprečila "najezda" migranata u Srbiju.

"Nakon što je naša policija identifikovala i prve pripadnike terorističke ''Islamske države'' (ISIS) među migrantima koji su, ovih dana, prošli kroz Srbiju i nakon najnovijih akcija makedonske države i vojske u cilju sprečavanja nekontrolisanog ulaska ilegalnih migranata iz Azije i Afrike, SNP još odlučnije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zahteva što hitniju izgradnju zida na granici sa Makedonijom", navodi ta stranka.

SNP političke funkcionere i aktiviste, kako navodi, tzv. nevladinih organizacija koji predlog te stranke nazivaju "necivilizacijskom merom" pita - zbog čega migranti ne beže ka najbogatijim zemljama sveta, koje su praktično njihove komšije, a usput su i islamske zemlje, poput Saudijske Arabije, Katara, Kuvajta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, već hrle u Evropu?

"Zašto migranti ne idu u bogatu Tursku gde živi 80 miliona pripadnika njima bliskog naroda već dolaze u siromašnu Srbiju? Od izuzetne je važnosti da informišemo građane Srbije da je Saudijska Arabija počela da gradi hiljadu kilometara dug zid, sa nizom žičanih ograda i jaraka, nasipa i prokopa, isprekidanih nadzornim tornjevima i stražarskim mestima", kažu u SNP-u.

To čine da bi se zaštitili od nekontrolisanog priliva migranata, a među njima i potencijalnih terorista, navodi SNP i dodaje da Saudijska Arabija to radi iako su joj migranti srodni Arapi i muslimani.

"Zato Srbija ne treba da se stidi ideje o izgradnji zida na granici sa Makedonijom već treba što pre da počne da ga gradi kako bi, dok ne bude kasno, zaštitila svoju teritoriju i građane od nekontrolisane najezde migranata, a među njima i potencijalnih terorista", poručuju iz SNP-a.

Princip koji predlaže SNP za rešavanje problema migranata potpuno je isti kao princip koji po ovom pitanju primenjuju EU, SAD i arapske zemlje, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

SNP traži hitno podizanje zida na granici sa Makedonijom

Izvor: Blic, 23.Avg.2015

Srpska narodna partija zatražila je u danasnjem saopštenju što hitnije podizanje zida na granici sa Makedonijom kako bi se sprečila "najezda" migranata u Srbiju...- Nakon što je naša policija identifikovala i prve pripadnike terorističke Islamske države (ISIS) među migrantima koji su, ovih dana,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.