SNP: Neka smene Popovića, Čanak i Čeda separatisti

Izvor: Mondo, 28.Jul.2019, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNP: Neka smene Popovića, Čanak i Čeda separatisti

Napadi Čedomira Jovanovića i Nenada Čanka na lidera SNP i ministra Nenada Popovića znak su da Popović radi "pravu stvar" za Srbiju, ocenjuje SNP reagujući na poziv LDP i LSV za njegovu smenu.

Te stranke, zatražile su, naime smenu Popovića zbog njegove izjave da je Briselski sporazum "mrtav" i da "evropskih integracija Srbije više nema", kritikujući da vodi antivladinu politiku.

I sama premijerka je kritikovala tu njegovu izjavu.

Sada Popovićeva stranka >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odgovara i poručuje  da je spremna da ne bude deo vlade, posle upozorenja premijerke da su članovi vlade, sve dok su u njenom sastavu, dužni da poštuju vladinu politiku.

SNP najpre u saopštenju ukazuje da kada Popovića napadaju "dvojica osvedočenih separatista - koji svoj sopstveni srpski narod smatraju genocidnim, koji jedva čekaju da srpske pokrajine Kosovo i Vojvodina postanu nezavisne, koji podržavaju Mila Ðukanovića u progonu našeg naroda i naše Crkve u Crnoj Gori, i koji traže da se ukine Republika Srpska - oni pokazuju da su samo produžena ruka onih političkih krugova spolja i iznutra kojima smeta njegova nacionalna i patriotska politika u kojoj oko ključnih državnih i nacionalnih interesa nema kompromisa".

Traže smenu ministra Popovića zbog antivladinih stavova

Neka Čanak i Jovanović nastave, poručuje SNP, da rade svoj posao razbijanja Srbije i svega srpskog, a predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović nastaviće da iznosi državničke stavove koje podržava većina srpskog naroda.

Nas, ističu iz SNP, niko nikada neće sprečiti da iznosimo naše političke stavove i da se za njih borimo, kakva god bila politička cena za takvo postupanje.

Kada osetimo da je Srbija ugrožena, mi nikada nećemo ćutati, već ćemo reći narodu istinu, i za ono u šta verujemo da je najbolje za našu državu i naš narod - uvek ćemo se boriti.

Srpska narodna partija, ističe se u saopštenju, uvek je bila korektan i lojalan koalicioni partner, jer sve što rade, rade javno, a ne iza leđa.

"A ako to što branimo Kosovo i Ustav, i što kažemo da nećemo dati ni metar naše svete zemlje na Kosovu, i zbog toga što nikada nećemo prihvatiti da zbog evropskih integracija budemo genocidni narod, i što želimo da ojačamo naše odnose sa prijateljskim zemljama Rusijom i Kinom, neko želi da naša partija više ne bude deo Vlade, mi smo na to spremni", kažu u Popovićevoj stranci.

"Neka smene ministra Popovića i saopšte građanima da su ga smenili jer se zalagao za poštovanje Ustava i Rezolucije 1244 po pitanju Kosova. I zato što nije bio spreman da prekrši zakletvu koju je dao na Ustavu, kao i svi drugi ministri, da je čitavo Kosovo Srbija. Ni metar manje", zaključuje SNP.

Pored LSV-a i LDP-a i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić upozorila je da je svaki ministar "dužan" da sprovodi dogovorenu politiku, navodeći da su oni ministri koji to nisu u stаnju, "slobodni dа nаpuste" Vladu Srbije.

Reagujući na izjavu Popovića da je Briselski sporazum "mrtav" i da "evropskih integracija Srbije više nema", premijerka je u subotu navela da je time izneo stav "direktno suprotаn stаvu Vlаde čiji je člаn".

Popović je u pisanoj izjavi ocenio da posle "farse sа teroristom Rаmušem Hаrаdinаjem pred tаkozvаnim Specijаlnim sudom zа zločine OVK u Hаgu, novih osudа dа smo genocidаn nаrod, hаpšenjа Srbа i nаsrtаjа nа nаšu držаvnu teritoriju nа Kosovu", Srbija mora "još čvršće dа se drži svog Ustаvа i Rezolucije 1244, dа pomаže koliko god i kаd god može svoj nаrod nа Kosovu, dа se još više ekonomski i vojno konsoliduje i jаčа, oslаnjаjući se nа svoje prijаtelje i sаveznike Rusiju i Kinu".

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

SNP: Nenad Popović je spreman da ne bude deo vlade

Izvor: Blic, 28.Jul.2019

Napadi Čedomira Jovanovića i Nenada Čanka na lidera SNP i ministra Nenada Popovića znak su da Popović radi "pravu stvar" za Srbiju, ocenjuje SNP reagujući na poziv LDP i LSV za njegovom smenom, ali, istovremeno, poručuje da je spreman da ne bude deo vlade, odgovarajući, čini se na upozorenje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.