SNIMCI NAKON NAPADA HUTA NA EMIRATE: Crni dim kulja iznad međunarodnog aerodroma u Abu Dabiju (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2022, 13:09

SNIMCI NAKON NAPADA HUTA NA EMIRATE: Crni dim kulja iznad međunarodnog aerodroma u Abu Dabiju (VIDEO)

Oglasio se vojni portparol pokreta AnsarAlah

Jemenski pobunjenici, Huti (pokret AnsarAlah) saopštili su danas da su izvršili napad na Ujedinjene Arapske Emirate, a nakon što su vlasti u toj zalivskoj državi prijavile dva požara u prestonici Abu Dabija koje su verovatno izazvale bespilotne letelice.

Kako prenosi agencija Rojters, policija Abu Dabija navela je u saopštenju da su tri kamiona cisterne eksplodirala u industrijskoj oblasti u blizini skladišta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << naftne kompanije "ADNOC", kao i da je izbio požar na gradilištu na Međunarodnom aerodromu u Abu Dabiju.

#BREAKING अबू धाबी एयरपोर्ट के पास ड्रोन से अटैक, तेल ले जा रहे एक वाहन को बनाया गया था न‍िशाना। #DroneAttack | #AbuDhabi |#AbuDhabiAirport | pic.twitter.com/EyG3GDbk8u

— ADI YOGI (@ImAdiYogi) January 17, 2022

Vojni portparol pokreta Huta, rekao je da je grupa pokrenula vojnu operaciju protiv UAE, kao i da će u narednim satima objaviti saopštenje, ne navodeći više detalja.

- Prva istraga je na oba mesta incidenta pronašla delove malog aviona koji bi mogao da bude dron koji je mogao da izazove eksploziju i požar - navodi se u saopštenju policije za agenciju VAM.

#Yemen's Iran-backed #Houthis say they have launched an attack on the #UAE... #AbuDhabi police say a fire at its main airport and explosions with three fuel trucks were possibly caused by #drones pic.twitter.com/qlTfmfaELj

— Akashdeep Singh (@akashgill78) January 17, 2022

Kako se navodi u saopštenju, još uvek nije prijavljena šteta od ovog incidenta.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vidi oblak crnog dima iznad međunarodnog aerodroma u prestonici.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POSLEDNJA INFORMACIJA IZ EMIRATA! Ima mrtvih i ranjenih u napadu na Abu Dabi (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2022

Jemenski pobunjenici Huti saopštili su ranije danas da su izvršili napad na Ujedinjene Arapske Emirate..Troje ljudi je ubijeno, a šestoro ranjeno u eksploziji cisterni za gorivo u Abu Dabiju, javlja državna novinska agencija...Podsetimo, jemenski pobunjenici Huti (pokret AnsarAlah) saopštili...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.