SNIMAK TRENUTKA ESKALACIJE SVETSKIH RAZMERA: Ovako su IRANSKI SPECIJALCI oladili Britance (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2019, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNIMAK TRENUTKA ESKALACIJE SVETSKIH RAZMERA: Ovako su IRANSKI SPECIJALCI "o'ladili" Britance (VIDEO)

Odgovor za otmicu na Gibraltaru

Iranska Revolucionarna garda objavila je danas video i audio snimak na kojem se čuje kako pripadnik ovih snaga upozorava britanski ratni brod da se ne meša, dok iranske snage zauzimaju britanski tanker "Stena Impero" dok je plovio u Ormuskom moreuzu.

U dvominutnom video snimku čuje se kako pripadnik iranskih snaga kaže: "Naloženo vam je da se ne mešate u moju operaciju" i ponavlja: "Naloženo vam je da se ne mešate u ovo pitanje".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Usledio je odgovor sa britanskog ratnog broda Fokstrot 236, čiji oficir kaže da je u blizini međunarodnog priznatog prolaza sa trgovačkim brodom koji je u tranzitu.

"Ne ugrožavajte svoje živote", upozorio je iranski vojnik dodavši da je trgovački brod pod iranskom kontrolom.

فیلم رهگیری هوايي #ناو_جنگي_انگلیس که نفتکش توقیف شده اخیر را اسکورت می کرد و بخشي از مکالمه نیروهای سپاه با آن منتشر شد.

نيروهاي سپاه در اين مكالمه به ناو انگليسي هشدار ميدهند كه در فرايند توقيف نفتكش دخالت نكنند.

https://t.co/fNxgIDCYKt pic.twitter.com/nzTOro31jt

— خبرگزاری تسنیم 🇮🇷 (@Tasnimnews_Fa) July 29, 2019

Iranski zvaničnici tvrde da je brod "Stena impero", zaplenjen 19. jula pošto je prekršio međunarodna pomorska pravila i plovio pogrešnim kanalima, kao i da je to odgovor na ulogu Britanije u zapleni iranskog tankera kod Gibraltara.

BONUS VIDEO: Zašto svi žele da kupe KONTROVERZNI RUSKI S-400 iako MNOGO RIZIKUJU?

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.