SNIMAK BLISKIH BORBI U GAZI ŠIRI SE MREŽAMA: Izraelci zarobljeni u zgradi koju je opkolio Hamas, jezive scene sukoba (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2024, 21:20

SNIMAK BLISKIH BORBI U GAZI ŠIRI SE MREŽAMA: Izraelci zarobljeni u zgradi koju je opkolio Hamas, jezive scene sukoba (VIDEO)

Palestinski zdravstveni zvaničnici rekli su da je najmanje 25.700 stanovnika Gaze ubijeno u ratu.

Najnoviji snimak iz Pojasa Gaze koji je objavljen na društvenim mrežama, a snimio je jedan izraelski vojnik, prikazuje krvavu borbu u jednoj kući u razrušenoj palestinskoj enklavi.

Na snimku se vidi intenzivna razmena vatre između izraelskih vojnika i boraca Hamasa, pri čemu su povređeni i neki vojnici.

I dok se sve više govori o mogućem sporazumu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o primirju između Izraela i Hamasa, krvave i intenzivne borbe se nastavljaju sa žrtvama na obe strane.

Ovo je svakodnevica već mesecima u Pojasu Gaze, gde je do sada poginulo skoro 30.000 ljudi. Diplomatski izvori navode da je postignut određeni napredak prema sporazumu o 30-dnevnom prekidu vatre u Gazi kada bi izraelski taoci i palestinski zatvorenici bili oslobođeni.

Crazy footage of a battle conducted by our fellow soldiers against terrorists who surprised them inside a building in the center of the Gaza Strip.

Professionalism, determination and bravery led to the elimination of the terrorists. pic.twitter.com/vCzoyDlvEt

— Mossad Commentary (@MOSSADil) January 23, 2024

Katar, SAD i Egipat nedeljama "žongliraju" između Izraela i Hamasa koji upravlja Gazom u pokušaju da postignu uslove za prekid borbi, što bi takođe omogućilo da stigne više hrane i medicinskih zaliha.

Portparol izraelske Vlade, Ejlon Levi, rekao je u utorak da neće biti prekida vatre koji bi ostavio Hamas na vlasti i taoce u Gazi, nakon masakra 7. oktobra u kojem je ubijeno oko 1.200 Izraelaca.

Bela kuća nastavlja da insistira da buduća Vlada Gaze ne bi mogla da uključuje lidere Hamasa, što je navelo Hamas da kaže da neće dozvoliti SAD ili bilo kome drugom da "nametne mandat našem slobodnom narodu".

Portparol Bele kuće, Džon Kirbi, rekao je da će SAD podržati prekid borbe kako bi bili oslobađeni taoci, ali nije naveo vremenski okvir i rekao da neće nazvati razgovore "pregovorima".

Ministry of Foreign Affairs and Expatriates// condemns the brutal #Israeli bombing of the @UNRWA #shelter center in Khan Yunis.#Gaza_under_attack#CeasefireNow#Palestine#Israeliwarcrimes pic.twitter.com/FN3LLlVIZ9

— State of Palestine - MFA 🇵🇸🇵🇸 (@pmofa) January 24, 2024

Palestinski zdravstveni zvaničnici rekli su da je najmanje 25.700 stanovnika Gaze ubijeno u ratu, uključujući 210 u prethodna 24 sata, a strahuje se da su hiljade izgubljene pod ruševinama uništenih zgrada.

U najvećoj operaciji u poslednjih mesec dana, izraelski tenkovi su probili put kroz grad Kan Junis na jugu Gaze, gde su stotine hiljada raseljenih Palestinaca našle utočište nakon bekstva sa severa.

Izraelska vojska je u utorak naredila evakuaciju oblasti za koju humanitarna agencija Ujedinjenih nacija kaže da je dom za pola miliona ljudi, takođe zatvorivši put od grada do obale Sredozemnog mora.

Put je bio glavna ruta za bekstvo za civile koji su pokušavali da stignu do Rafe na južnoj ivici Gaze koja se graniči sa Egiptom.

Izvor: Srbija Danas/Večernji.hr

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.