SNEG U SRBIJI POSLEDNJEG DANA VIKENDA! Beograd će biti ZAVEJAN - sredinom sledeće nedelje sledi temperaturni PREOKRET!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Mar.2021, 08:11

SNEG U SRBIJI POSLEDNJEG DANA VIKENDA! Beograd će biti ZAVEJAN - sredinom sledeće nedelje sledi temperaturni PREOKRET!

U nedelju pretežno oblačno sa kišom, susnežicom i snegom uz dalje povećanje visine snega na planinama.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZS) saopštio je da se danas i sutra u zemlji očekuje hladno vreme, u brdsko-planinskim predelima sneg uz povećanje visine snežnog pokrivača za 20 do 30 cm, lokalno i više.

U nižim predelima mešovite padavine i formiranje sneznog pokrivaca - u centralnim od 5 do 10 cm, a u juznim od 10 do 20 cm, lokalno i vise.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, severni i severoistocni.

Najniza temperatura od -3 do dva stepena, najvisa od dva do osam.

U Beogradu oblačno i hladno, povremeno s kišom, kratkotrajno i susnežicom i snegom.

Vetar slab i umeren, severni i severoistočni.

Najniza temperatura od -2 do jedan, najviša oko pet stepeni.

U ponedeljak umereno do potpuno oblačno i hladno, u nižim predelima sa mešovitim padavinama i kišom i snegom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.

U utorak na severu suvo, u ostalim predelima prestanak padavina i postepeno razvedravanje. U sredu novo, prolazno naoblačenje sa slabom kišom, u brdsko-planinskim predelima sa slabim snegom.

UPOZORENJE: U regionu jugoistoka Srbije, u predelu Crne Trave i Stare planine, do srede će pasti još najmanje 50 cm snega, a ponegde i novih metar snega, što će dodatno zavejati puteve u tom regionu uz vrlo jak vetar i mećavu od ponedeljka do srede.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.