SNAGE KARABAHA PREDALE OGROMNU KOLIČINU MUNICIJE I ORUŽJA: Rusko MO objavilo tačne brojke, više se ne puca!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2023, 20:51

SNAGE KARABAHA PREDALE OGROMNU KOLIČINU MUNICIJE I ORUŽJA: Rusko MO objavilo tačne brojke, više se ne puca!

Veliki poraz karabaških Jermena

Od 20. septembra u Nagorno-Karabahu nije prijavljeno kršenje primirja, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

- Ruski mirovni kontingent nastavlja svoju misiju u Nagorno-Karabahu. Održava kontakt sa Bakuom i Stepanakertom kako bi sprečio krvoproliće, osigurali bezbednost i poštovanje humanitarnog prava prema civilima. Nije prijavljeno kršenje primirja - navodi se u saopštenju, preneo je TASS.

Rusko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ministarstvo odbrane navelo je i da su oružane jedinice Nagorno-Karabaha predale više od 1.200 komada oružja i oko 130.000 komada municije.

- U okviru sprovođenja sporazuma o prekidu borbenih dejstava, oružane jedinice Karabaha nastavile su sa predajom naoružanja i borbenih vozila pod kontrolom ruskih mirovnih snaga. Od 24. septembra predato je šest oklopnih vozila, više od 1.200 komada lakog naoružanja, protivtenkovsko oružje i prenosivi sistemi protivvazdušne odbrane, oko 130.000 komada municije - navodi se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.