SMRT ZBOG KOJE PLAČE CELA SRBIJA: Danas sahrana sveštenika koji je poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2023, 09:49

SMRT ZBOG KOJE PLAČE CELA SRBIJA: Danas sahrana sveštenika koji je poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći

Selo Viteževo tuguje za mladim sveštenikom koji je poginuo u sudaru u kom su povređeni i članovi njegove porodice.

Tuga do neba! Sveštenik Braničevske eparhije Nemanja Veličković (33) poginuo je u stravičnoj nesreći nedaleko od Batočine, a u udesu su povređene njegova supruga i tri ćerke! Nekoliko dana pre tragedije Veličković je na društvenim mrežama objavio tekst pod naslovom: „Šta se dešava posle smrti?“, što su mnogi protumačili kao da je predosetio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tragediju!

Kako se saznaje, lančani sudar se dogodio u nedelju oko 18.50 sati na putu Kragujevac-Batočina u mestu Botunje, na slavu Sveti Jovan Zlatousti, koja je velika slava u njegovom selu i u tom kraju.

- U lančanom sudaru jedna osoba je poginula, dok ih je šest povređeno. Među povređenima je i troje dece. Informacija o identitetu poginulog rastužila je čitav kraj. Reč je o mladom i veoma poštovanom svešteniku Nemanji Veličkoviću, a u udesu su povređeni njegova supruga i tri ćerkice. Veličković se nalazio za volanom automobila, a zasad nije poznato ko je izazvao udes - navodi izvor blizak istrazi i dodaje potresne detalje:

- Nemanja je poginuo na licu mesta, lekari su mogli samo da konstatuju smrt. Nastradao je na veliku slavu u svom selu Viteževo. Supruga i njegove ćerke zbrinute su u kragujevačkoj bolnici - tvrdi naš sagovornik.

Fotografiju nesrećnog Nemanje uz tužne vesti na društvenim mrežama objavila je i Crkva svetih apostola Petra i Pavla - Viteževo na svojoj stranici.

„Neka mu je laka crna zemlja! Neka ga Bog i anđeli čuvaju. Saučešće porodici, amin“, navodi se u objavi.

Jedan od mladića postavio je na toj stranici status koji je rasplakao ceo region: „ Naš brat u Hristu Gospodu, sveštenik Nemanja nastradao je juče u saobraćajnoj nesreći kod Kragujevca. Liturgija za upokojene i u nastavku opelo služiće se u sredu od devet sati u crkvi u Viteževu. Dođite da se pomolimo Gospodu da ga vaskrsne u poslednji dan“, navodi se u objavi.

Ono što je mnogima privuklo pažnju jeste i jedna od poslednjih Nemanjinih objava na društvenim mrežama. Objavio je tekst pod naslovom „Šta se dešava posle smrti“, što su mnogi protumačili da je predosetio smrt.

- Kao da je predosetio! Bio je divan čovek i sveštenik, svi su ga voleli. Iz okoline je Smedereva, a završio je Bogoslovski fakultet. Trudio se oko crkve, okupljao ljude i mlade, pomagao... Ovo je velika tragedija - navodi jedan od meštana.

Sahrana sveštenika je danas u 13 sati na lokalnom groblju u selu Šeškovac kod Smedereva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.