SMEJAO SE MASAKRIRANIM SRBIMA: Poznato ime francuskog moćnika koji je gurnuo Tačija pored Putina? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Nov.2018, 01:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMEJAO SE MASAKRIRANIM SRBIMA: Poznato ime francuskog moćnika koji je gurnuo Tačija pored Putina? (VIDEO)

Velika je verovatnoća da je privilegovano mesto Hašimu Tačiju na bini kod Trijumfalne kapije, tokom obeležavanja stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata, izdejstvovao Bernar Kušner, pišu "Večerenje novosti"

List navodi da je Tači, dva dana pre ceremonije, na svom tviter profilu postavio fotografiju na kojoj je u Parizu zajedno sa Kušnerom, koji je bivši šef francuske diplomatije, bivši šef Unmika i, kako o njemu nedavno pisao pariski "Mond", veliki prijatelj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tzv. Kosova.

Povod za njihovo druženje tog dana bila je promocija Tačijeve biografije za koju je Kušner napisao predgovor.

- Čovek koji je izdao socijalističke ideje i pridružio se desničarskoj vladi Nikole Sarkozija još jednom je promenio politički ćurak pred poslednje izbore i podržao aktuelnog predsednika Emanuela Makrona. Vrlo je moguće da je dobre kontakte koji su iz toga usledili iskoristio da izlobira što bolju poziciju za Tačija na ceremoniji - piše list.

C'est un honneur d'apprendre la publication d'un nouveau livre sur la naissance de la République du Kosovo. Je remercie l'auteur Jacques Baudouin pour son intérêt à ce sujet, et Bernard Kouchner pour ses propos. J'ai hâte de lire la traduction en albanais ! pic.twitter.com/0aKaihufCJ

— Hashim Thaçi (@HashimThaciRKS) 09. новембар 2018.

U tekstu se napominje da je Emanuel Makron, dva meseca pred drugi krug predsedničkih izbora u Francuskoj, naručio ispitivanje javnog mnjenja u kome je testirao mogući sastav ministarskog tima, na čijem spisku je bilo i Kušnerovo ime.

U Makronovom političkom pokretu je, međutim, došlo do protivljenja pa je Kušner na kraju otpao. Iako nije postao ministar, ipak je ostao u direktnom kontaktu sa najvišim zvaničnicima.

Ako se zna da je jedan od pobornika lažne države Kosovo, a da vlast u Prištini usluge lobiranja "podmazuje"velikim honorarima, ne treba isključiti mogućnsot da je upravo Kušner preko svojih veza "posadio" Tačija iza leđa Vladimira Putina, pišu "Novosti".

Kušner je poznat i po tome što se smejao kada su mu novinari postavili pitanje o "Žutoj kući".
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kušner "veza" Tačiju za mesto iza Putina?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2018

Velika je verovatnoća da je privilegovano mesto Hašimu Tačiju na bini kod Trijumfalne kapije, tokom obeležavanja stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata, izdejstvovao Bernar Kušner, pišu "Večerenje novosti"...List navodi da je Tači, dva dana pre ceremonije, na svom tviter profilu postavio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.