SLUŽIO DA LIKVIDIRA ŠKALJARCE? Optuženi za ubistvo Aleksandra Šarca imao zadatak da ispali hice u čuvenog Budvanina

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2021, 22:32

SLUŽIO DA LIKVIDIRA ŠKALJARCE? Optuženi za ubistvo Aleksandra Šarca imao zadatak da ispali hice u čuvenog Budvanina

Ilić je u Srbiji osumnjičen zbog ubistva Aleksandra Šarca

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je i dostavilo Višem sudu optužnicu protiv srpskih državljana Lazara Ilića, Strahinje Savića i Nenada Milekovića, Beranca Grge Milićevića i Cetinjanina Miloša Klečaka zbog pripremanja ubistva Budvanina Marka Ljubiše Kana.

Savić i Ilić uhapšeni su početkom godine u Budvi, a specijalni tužilac i policija tada su saopštili da su tom akcijom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sprečili likvidaciju Ljubiše, koji prema policijskoj evidenciji važi za bezbednosno interesantno lice i navodno je blizak "škaljarskom klanu".

Nakon što su inspektori Saviću stavili lisice na ruke i otvorili njegov kriptovani telefon, on je, rečeno je tada nezvanično, priznao da je u Crnu Goru došao u noći između 19. i 20. januara, sa zadatkom da prati osobu čije je ubistvo planirano.

Ilić, koji je u Srbiji osumnjičen zbog ubistva Aleksandra Šarca u oktobru 2020. u Beogradu, navodno je imao zadatak da ispali hice u Ljubišu. 

Prema spisima Specijalnog državnog tužilaštva, Milićević je bio zadužen za logistiku, a Klečak je prihvatio članstvo u kriminalnoj organizaciji, odnosno zaduženje da prevozi izvršioce krivičnih dela do graničnih prelaza, spaja ih sa drugim članovima grupe i vodi do takozvanih štek-stanova.

Tužilaštvo ih sumnjiči da je krajem januara u Budvi trebalo da ubiju Ljubišu, ali su plan te kriminalne grupe osujetili pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja i službenici budvanske policije.

Ljubiša je tri puta preživeo napad - na njega je pucano 2009, 2013. i 2019. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.