SLUČAJ DECE IZ BELE CRKVE KOJI JE POTRESAO SRBIJU Smrt devojčice misterija, braća su stabilno, rade se ispitivanja

Izvor: Press, 26.Sep.2018, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLUČAJ DECE IZ BELE CRKVE KOJI JE POTRESAO SRBIJU Smrt devojčice misterija, braća su stabilno, rade se ispitivanja

Dvojica dečaka koja su iz Vršca prebačena u Dečiju kliniku u Tiršovoj stabilnog su opšteg stanja, a dalja ispitivanja su u toku, rekao je direktor Tiršove Siniša Dučić za "Blic".
Foto:Blic
- Dečaci su primljeni sa temperaturom i bolovima u stomaku tokom jučerasnjeg prepodneva na Univerzitetsku dečju kliniku. Dijagnosticke procedure su u toku. Danas su oba dečaka stabilnog opsteg stanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << - rekao je docent dr Sinisa Dučić, direktor Univerzitetske dečje klinike za "Blic".
U pitanju su braća devetogodišnje devojčice koja je u nedelju, zbog povraćanja i povišene telesne temperature, iz Doma zdravlja u Beloj Crkvi prebačena na bolničko lečenje u Vršac, ali je i pored napora lekara preminula pošto joj se zdravlje rapidno pogošalo.
Istog dana su, sa istim simptomima, u vršačku bolnicu primljena i njena dva rođena brata, koji su posle obavljenih pregleda prebačeni u Beograd, u Dečiju kliniku u Tiršovoj, objavljeno je na sajtu Opšte bolnice Vršac.
Foto: foto promo OB Vršac / RAS Srbija
Devetogodišnja devojčica je preminula u Opštoj bolnici u Vršcu

- Odmah po prijemu urađena je laboratorijska dijagnostika i sprovedene su mere intenzivnog lečenja. I pored sprovedenih mera dolazi do rapidnog pogoršanja opšteg stanja i smrtnog ishoda dana 23. septembra u 13.45. Kardiopulmonalna reanimacija nije dala efekta - saopšteno je juče iz vršačke bolnice.

Šta je tačan uzrok smrti nesrećne devojčice, još nije poznato, a njeno telo je poslato na obdukciju.
Sutradan u večernjim satima u Opštu bolnicu Vršac doveden je brat devojčice, sa identičnim tegobama.
- Nakon obavljenih pregleda od strane pedijatra, hirurga, infektologa, anesteziologa, radiologa i urađenih laboratorijskih analiza dete je upućeno, uz odgovarajuću medicinsku pratnju, u Univerzitetsku dečiju kliniku Tiršova, gde je bezbedno stiglo - rekli su iz vršačke bolnice.
Ni tu se nije završila porodična drama. Juče u prepodnevnim satima dovedeno je u Opštu bolnicu Vršac i treće dete iz iste porodice, dečak, takođe žaleći se na povraćanje i povišenu temperaturu.

O nastalim događajima obavešteni su Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i Centar za socijalni rad Bela Crkva.
Kako nezvanično saznajemo, reč je o porodici iz okoline Bele Crkve koja živi u veoma teškim uslovima. Deca žive sa roditeljima u trošnoj kući, zajedno sa još četvoro braće i sestara. Dečaci, iako nisu životno ugroženi, zbrinutri su u lošem stanju. Bili su neuhranjeni, a zapuštena je bila i njihova lična higijena.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.