SLOMIĆEMO AMERIKU, i to BEZ ISPALJENOG METKA! Kineski general OTKRIO kako se Peking BORI protiv SAD

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2019, 08:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SLOMIĆEMO AMERIKU, i to BEZ ISPALJENOG METKA!" Kineski general OTKRIO kako se Peking BORI protiv SAD

Kina i Sjedinjene Američke Države imaju zajedničke političke, ekonomske i bezbednosne interese, uprkos sporu oko država u Kineskom moru.

 U poslednjih nekoliko meseci i Si Đinping i Donald Tramp održali su vojne vežbe na kopnu i na vodi kako bi demonstrirali najsavremeniju tehnologiju i vojnu silu.

Kineski vojni strateg Vang Sijangsuj, međutim, tvrdi da bi njegova zemlja, ukoliko bi to bilo neophodno, mogla da skrši moć SAD, ne ispalivši nijedan metak. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

On je objasnio da je trka u naoružanju postala besmislena kada je u pitanju nastojanje sila da ostvare dominaciju u svetu. U programu pod nazivom "Imperije u ratu" na Amazonovom kanalu "Prime video", Vang je istakao da se Kina, umesto toga, usredsredila na ovladavanje globalnom ekonomijom kako bi uspostavila potpunu kontrolu nad svetom.

- Nova pretnja više nije direktna konfrontacija zemalja. Danas to više nije borba oružja protiv oružja, aviona protiv aviona i tenka protiv tenka - objasnio je on.

- Konfrontacija poprima mnoštvo različitih oblika u različitim oblastima, na primer u domenu finansija, ili medija - rekao je Vang i dodao da su ciljevi nove vrste konflikta "jednaki kao i u slučaju vojnog sukoba":

- Želimo da prisilimo neprijatelja da prihvati određene uslove.

Iako je to i dalje rat, on prevazilazi vojne okvire, mi to nazivamo "neograničenim ratom" - rekao je strateg.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.