SLOGA KUĆU GRADI: Komšije rešile da se udruže i stvore novogodišnju bajku u svojoj zgradi (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2021, 17:02

SLOGA KUĆU GRADI: Komšije rešile da se udruže i stvore novogodišnju bajku u svojoj zgradi (VIDEO)

Prelep prizor

Ulaz jedne zgrade na Novom naselju u Novom Sadu odnedavno se razlikuje od drugih. Krcko Oraščić, novogodišnja jelka, svečana fotelja, kamin i dekoracije po zidovima deo su novogodišnje bajke koju su komšije, ponete prazničnom atmosferom, ali i zaboravljenim pravim vrednostima, stvorile zajednički.

Za dekoraciju ulaza u ulici Partizanskih baza bilo im je potrebno dve nedelje, a svi ukrasi su izrađeni od recikliranog materijala. U ukrašavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su učestvovali i stariji i najmlađi stanari zgrade, a svako je imao svoje zadatke.

Deca su bila zadužena za pravljenje lančića, bojenje ukrasa za jelku i pravljenje dekoracija za zidove i kamina od kartona.

- Svake godine smo mi kitili svoja vrata, a sada smo došli na ideju da to proširimo i da napravimo jednu veliku priču i to smo uradili. Svi smo pomalo kreativni i onda smo tu našu kreativu udružili i napravili jednu bajku. Želja mi je da se svi pokrenemo, jer to će nas i zbližiti - kaže Tatjana Ćorsović, koja je pokrenula akciju kićenja ulaza.

Njihova ideja je primećena, pa su i ostali ulazi počeli da slede njihov primer. Vizuelni momenat nije jedino što je važno u ovoj priči, već je stanarima bitno da kroz ovu akciju upoznaju jedni druge, različite običaje i obeleže svačiji praznik, jer u ulazu vlada prava različitost.

- Treba po mom mišljenju i po mišljenju mojih komšija, koji ovo rade, da vratimo običaje i naučimo decu da znaju koji su naši običaji, jer su prelepi, a još više da nauče da ne živimo više jedni pored drugih, nego jedni sa drugima - dodaje komšinica Anišoara Caran.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.