SLIKA KOMPLETNOG LICEMERJA ZAPADA Huliganstvo Kurtijevog ministra bez kazne: On zbog toga nije gonjen, a gone Srbe koji ništa od toga nisu uradili

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2023, 12:03

SLIKA KOMPLETNOG LICEMERJA ZAPADA Huliganstvo Kurtijevog ministra bez kazne: On zbog toga nije gonjen, a gone Srbe koji ništa od toga nisu uradili

Svečlja do dana današnjeg zbog svojih nedela nije proveo ni dana u pritvoru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o slučaju iz 2013. godine kada je sadašnji Kurtijev ministar Dželjaj Svećlja na nasilnim protestima u Prištini zajedno sa nekolicinom stranačkih aktivista, pripadnike tzv. kosovske policije gađao kamenicama, staklenim flašama, pirotehničkim sredstvima, bojom i raznim drugim predmetima, usled čega su četiri tzv. kosovska policajca povređena, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a brojna imovina uništena.

- To je slika kompletnog licemerja zapada. Govori o drustrukim standardima i EU i SAD - rekao je Vučić i dodao:

- Ovo je Svećlja koji okreće naopačke Euleksov džip. Džip evropske policije. On zbog toga nije gonjen, on zbog toga sebe ne goni, ne goni ga tužilac ni kosovski ni evropski, a gone Srbe koji ništa od toga nisu uradili.

Podsetimo, Svečlja do dana današnjeg zbog svojih nedela nije proveo ni dana u pritvoru, suđenja je izbegavao, a kada se za tri dana navrši 10 godina od ovog zločina, nastupiće apsolutna zastarelost ovog slučaja i Svečlja nikada neće odgovarati za brutalne napade na tzv. kosovsku policiju.

S druge strane, Svečlja je glavni Kurtijev jurišnik za neosnovana i brutalna hapšenja Srba sa severa Kosova i Metohije, koje smešta u prištinske kazamate bez osnova, dokaza a često i bez naloga suda, ali po nekakvim tajnim optužnicama iako postoje jasni dokazi o njihovoj nevinosti. Oni su, kao što smo ranije pisali, tokom pritvora bili brutalno prebijani i maltretirani.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.