SLAĐANA TESLA: Hrvati bi i Nikolu proterali sa ostalih 250.00 Srba!

Izvor: Kurir, 11.Jul.2013, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLAĐANA TESLA: Hrvati bi i Nikolu proterali sa ostalih 250.00 Srba!

Otac Nikole Tesle bio je pravoslavni sveštenik, a to bi bio i on da se nije posvetio nauci. U tom smislu, nema mesta dilemi da li je bio Srbin ili Hrvat, kaže manekenka, koja je potomak velikog naučnika

Otac Nikole Tesle je bio pravoslavni sveštenik, a to bi bio i on da se nije posvetio nauci. U tom smislu, nema mesta dilemi da li je bio Srbin ili Hrvat. U vreme kad je rođen, Hrvatska nije ni postojala, već je to bila Vojna krajina, odnosno Austrougarska. Između ostalog, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << to je upravo teritorija sa koje je pre 20 godina proterano skoro 250.000 Srba, tako da mogu da pretpostavim da bi se to desilo i Tesli da je živeo u to vreme. Sa druge strane, naši političari ga se sete samo kada im odgovara, a ubeđena sam da malo ko od njih i zna šta je Tesla uradio!“, kaže Slađana Tesla, jedna od malobrojnih rođaka pronalazača koji je promenio svet.

- Tesla je bio Srbin! Tu nema rasprave! Ali, to i nije toliko bitno. Mnogo važnije od toga je šta je uradio. Svi volimo iz sveg glasa da vičemo: „Naš! Naš!“, a niko nije ništa uradio za njega! Stavili su ga na novčanicu i nazvali aerodrom po njemu i misle da je to dovoljno! Jedini koji se trudi da nešto zaista uradi je Vuk Jeremić, koji se u UN-u trudi da dan Teslinog rođenja bude proglašen za svetski dan nauke - dodaje Slađana, koja je potomak Tesle po dedi, odnosno njegovom bratu od strica.

Slađana nije jedini rođak ovog genija, ali je najpoznatiji. U svojoj manekenskoj karijeri radila je za kreatore poput Valentina i Vivijen Vestvud, a danas radi kao producent, modni koreograf i kasting direktor. Otkriva da za svoj izgled može da zahvali i genima.

- Mnogi mi kažu da na Nikolu imam karakterne crte lica - koščato lice, nepravilan profil, prodoran pogled. Visoka sam i nisam krupne građe. S druge strane, od dede se razlikujem po interesovanjima. Oduvek sam bila društvenjak. Odlično su mi išli strani jezici, a zanimala me je i istorija umetnosti. Međutim, pre nekoliko godina počela sam da se interesujem za metafiziku i tada sam pomislila: „Evo ga Tesla u meni!“. On se, kao i ja sada, tokom života bavio onim duhovnim u čoveku. Smatram da je isto kao i ja verovao da ljudi nisu ni svesni svoje snage i šta su sve sposobni da urade. Važno je da razmišljamo pozitivno jer svi smo mi magneti koji privlače svoju stvarnost! - zaključuje ona.

Nikola i Slađana Tesla dele strast prema lepim odevnim predmetima i dobrom stajlingu.

- Izučavajući fotografije i istorijske podatke o Tesli, primetila sam da je imao strast prema modi, da ne kažem da je bio pomalo kicoš. Voleo je odlična odela i kvalitetne cipele. Kod njega je sve uvek bilo na svom mestu - objašnjava Slađana, koja u šali kaže i da ponekad, kao Tesla, opsesivno pere ruke.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slađana Tesla o svom rođaku: Hrvati svojataju Nikolu, a proterali bi ga kao i ostalih 250.000 Srba!

Izvor: Svet, 11.Jul.2013

“Otac Nikole Tesle je bio pravoslavni sveštenik, a to bi bio i on da se nije posvetio nauci. U tom smislu, nema mesta dilemi da li je bio Srbin ili Hrvat. U vreme kad je rođen, Hrvatska nije ni postojala, već je to bila Vojna krajina, odnosno Austrougarska. Između ostalog, to je upravo teritorija...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.