SKRIVENA PRETNJA NUKLEARNIM UNIŠTENJEM: Indija uputila JEZIVU PORUKU neprijatelju, izvešće PRVI NAPAD na Pakistan?

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2019, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKRIVENA PRETNJA NUKLEARNIM UNIŠTENJEM: Indija uputila JEZIVU PORUKU neprijatelju, izvešće PRVI NAPAD na Pakistan?

To je izjavio indijski ministar odbrane Radžnat Sing dok se situacija komplikuje u Kašmiru.

Indija je do sada potpuno poštovala politiku odricanja od "prvog napada" nuklearnim oružjem, ali ta odluka može biti promenjena u "zavisnosti od okolnosti".

- Tačno je da smo se do sada striktno držali politike odricanja od "prvog napada". Ali ta odluka može biti promenjena u zavisnosti od okolnosti - rekao je Sing.

Pokhran is the area which witnessed Atal Ji’s >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << firm resolve to make India a nuclear power and yet remain firmly committed to the doctrine of ‘No First Use’. India has strictly adhered to this doctrine. What happens in future depends on the circumstances.

— Rajnath Singh (@rajnathsingh) August 16, 2019

Posebno je zanimljivo da je Sing to izjavio u Pokranu, vojnom poligonu gde je Indija testirala svoje nuklearno oružje 1974. i 1998. godine.

I pored sukoba sa Pakistanom, Indija je i dalje "odgovorna nuklearna sila", što služi na "ponos svim njenim građanima".

Ova "uvijena" pretnja dolazi u svetlu razbuktalog sukoba dve nuklearne sile. Nova faza u decenijskom neprijateljstvu počela je kada je Indija ograničila prava pretežno muslimanskim federalnim državama Džamu i Kašmir. Ta odluka je izazvala buru u Pakistanu, i dovela je do sporadičnih sukoba na granici dve zemlje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.