SKRIVENA POD ZEMLJOM 75 GODINA: Bomba od POLA TONE digla Sarajevo na noge (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Sep.2019, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKRIVENA POD ZEMLJOM 75 GODINA: Bomba od POLA TONE digla Sarajevo na noge (VIDEO)

Evakuisan krug od dva kilometra

Bomba iz Drugog svetskog rata pronađena je jutros na gradilištu iza RTV Doma gde se nekada nalazila zgrada fabrike Žica. Odmah je evakuisan krug od dva kilometra u kojem se nalazio i blok stambenih zgrada, brojne kompanije i zgrada televizije.

Na bombu su naišli radnici koji rade na gradilištu, odnosno bagerista koji je kopao.

Kada je osetio da je zagrebao nešto tvrdo na dubini od oko pet metara, prestao je da kopa, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a odmah je kontaktirana Federalna uprava civilne zaštite koja je izašla na teren.

- Reč je o izuzetno opasnoj avio-bombi velike razorne moći od 1.000 libri. Preduzećemo sve potrebne aktivnosti u vezi sa evakuacijom ljudi i sve što je potrebno da uklonimo opasnost - rekao je direktor FUCZ-a Fahrudin Solak.

Inače, bomba je pronađena na gradilištu budućeg tržnog centra u opštini Novi Grad. Šef Odseka za uništavanje eksplozivnih sredstava u Federalnoj upravi civilne zaštite Sead Vrana potvrdio je za Fenu da je reč o bombi mase 500 kilograma koja je bačena na tu lokaciju najverovatnije u novembru 1944. godine.

I pre šest godina na ovom lokalitetu pronađena je avio-bomba, ali je bila teška 227 kilograma. Reč je bilo o bombi iz Drugog svetskog rata.

U naselju Boljakov Potok pronađena je bomba od pola tone 2014. godine.

Obe avio-bombe su uspešno uklonjene i uništene.

TAJNA POTOPLJENE HITLEROVE FLOTE: Znate li da na dnu Dunava i dan-danas leži više od 200 nacističkih brodova? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.