SKANDALOZNA SCENA TOKOM MAKRONOVOG GOVORA: Demonstranti upali u salu i napravili haos - Gde je francuska demokratija? Kada smo je izgubili?

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2023, 07:56

SKANDALOZNA SCENA TOKOM MAKRONOVOG GOVORA: Demonstranti upali u salu i napravili haos - ''Gde je francuska demokratija? Kada smo je izgubili?''

Francuski predsednik bio je šokiran scenom.

Holandski demonstranti danas su prekinuli govor francuskog predsednika Emanuela Makrona u Neksus institutu u Hagu, nakon čega je on rekao da oni koji ne poštuju izborni proces i izabrane lidere dovode demokratiju u opasnost.

Makron je trebalo da održi govor o evropskom suverenitetu na početku državne posete Holandiji, nakon višenedeljnih protesta širom Francuske protiv penzione reforme, prenosi Rojters.

''Gde >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je francuska demokratija? Kada smo je izgubili?'', uzviknuo je jedan od demonstranata, dok je drugi istakao transparent na kojem je pisalo ''Predsednik nasilja i licemerja''.

Agencija prenosi da je Makron nekoliko minuta pokušavao da nadglasa demonstrante koji su vikali.

On je rekao da je društvena debata ''veoma važna'', ali da konferencija nije mesto za proteste.

- Glasate i birate svoje predstavnike. Onog dana kada pomislite - "Ne slažem se sa zakonom",  dakle mogu da radim šta god poželim'', doveli ste demokratiju u opasnost - rekao je Makron.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.