SKANDAL U BOLNICI: Zamalo živu ŽENU da sahrane, preneli je u MRTVAČNICU, srećom, na vreme se probudila i tražila vazduh

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2023, 18:46

SKANDAL U BOLNICI: Zamalo živu ŽENU da sahrane, preneli je u MRTVAČNICU, srećom, na vreme se probudila i "tražila vazduh"

Lekari iz Hitne pomoći na vreme uočili puls i disanje

Zdravstvena ustanova u Ajovi suočava se sa hiljadama dolara kazni pošto je žena greškom proglašena mrtvom i odvedena u pogrebno preduzeće. Srećom, na vreme se probudila i "tražila vazduh".

Kako prenose američki medji, žena od 66 godina bila je u Centru za specijalnu negu Glen Ouks za Alchajmerovu bolest od decembra 2021. pre nego što se preselila u bolnicu, navodi se u izveštaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Odeljenja za inspekcije i žalbe Ajove. Objekat se suočava sa državnim prekršajima koji mogu dovesti do kazni do 10.000 dolara.

Žena, čije se zdravstveno stanje pogoršavalo, proglašena je mrtvom 3. januara, kada su zaposleni primetili da su joj "usta otvorena, oči fiksirane i nije bilo disanja". Pozvana je pogrebna služba i obaveštena ženina porodica. U 19.38 stigao je direktor pogrebnog zavoda i medicinska sestra stavila je telo žene u vreću.

Oko 20.26 u pogrebnom zavodu radnik je otkopčao rajsferšlus i video kako se ženine grudi pomeraju, a ona "dahće u potrazi za vazduhom". Pogrebno preduzeće je pozvalo hitnu pomoć i bolnicu. Kada su stigli, uočili su puls i disanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.