SKANDAL TRESE VELIKU BRITANIJU: Namerno promenili sistem računanja preminulih od korone da bi bilo MANJE UMRLIH

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2020, 21:41

SKANDAL TRESE VELIKU BRITANIJU: Namerno promenili sistem računanja preminulih od korone da bi bilo MANJE UMRLIH

Zvanični broj umrlih u Velikoj Britaniji od pandemije kovid-19 smanjen je danas za više od 5.000

, jer je vlada usvojila novi način brojanja smrtnih slučajeva nakon što se pojavila zabrinutost da je stari metod taj broj uvećao.

Od sada će vlasti svakodnevno objavljivati broj smrtnih slučajeva koji su se dogodili u roku od 28 dana od pozitivnog testa na kovid-19, saopštilo je Ministarstvo zdravlja,.

Prema novom metodu, Britanija ima zvanični broj smrtnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << slučajeva kovid-19 od 41.329, a ne 46.706 koliko ih je bilo po starom sistemu.

Smrtnost je i dalje najviša u Evropi, ispred Italije sa oko 35.000.

Prethodno u Engleskoj nije postojalo krajnje vreme za registrovanje smrti nakon pozitivnog testa, što je izazvalo zabrinutost kod vodećih naučnika da su neki ljudi zabeleženi kao žrtve kovid-19 iako su možda umrli od nečeg drugog.

Epidemiolozi kažu da je prekomerna smrtnost - smrt od svih uzroka koja prelazi petogodišnji prosek za to doba godine - najbolji način za beleženje smrti od izbijanja bolesti, jer se može porediti međunarodno.

Međutim, u Engleskoj će takođe biti objavljen novi skup nedeljnih podataka, uključujući smrt koja se dogodi u roku od 60 dana i smrtne slučajeve kojima se u izveštaju pominje kovid-19, što bi moglo pružiti uvid u dugoročni uticaj bolesti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Broj umrlih u Britaniji SMANJEN za 5.000 jer je vlada usvojila novi način brojenja smrtnih slučajeva

Izvor: Blic, 12.Avg.2020

Zvanični broj umrlih u Velikoj Britaniji od pandemije kovid-19 smanjen je danas za više od 5.000, jer je vlada usvojila novi način brojanja smrtnih slučajeva nakon što se pojavila zabrinutost da je stari metod taj broj uvećao.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.