SKANDAL NA HRVATSKOJ TELEVIZIJI: Voditeljka stavila Vučićevu sliku na SRAMOTNU KNJIGU (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2018, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL NA HRVATSKOJ TELEVIZIJI: Voditeljka stavila Vučićevu sliku na SRAMOTNU KNJIGU (FOTO)

Voditeljka emisije Ljiljana Vinković posebno je izdvojila film koji relativizuje zločine u Jasenovcu, kao i onaj koji prikazuje da se velikosrpski ciljevi i stajališta srpstva u Hrvatskoj nisu promenili

Voditeljka emisije Ljiljana Vinković posebno je, u emisiji emitovanoj u četvrtak jutro, izdvojila film koji relativizuje zločine u Jasenovcu, kao i onaj koji prikazuje da se velikosrpski ciljevi i stajališta srpstva u Hrvatskoj nisu promenili "od Pribićevića 1918. do Pupovca >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 2018".

HAOS na granici sa Hrvatskom: Novi sukobi migranata sa policijom, ima POVREĐENIH NA OBE STRANE (VIDEO)

U izdanju emisije, koja je emitovana u četvrtak, "Dobro jutro Hrvatska" koja se emituje na HRT-u, jedna od tema bila je "Festival domoljubnog filma", a voditeljka programa Ljiljana Vinković posebno je izdvojila knjigu i film Romana Leljaka "Mit o Jasenovcu", ali i film Jakova Sedlara "Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj 1918 - 2018".

Inače, "Mit o Jasenovcu", kako navode i pojedini hrvatski mediji, relativizuje fašizam, umanjuje broj žrtava logora i simpatizuje ustaški pokret i NDH. Grafičko rešenje filma "Sto godina srbijanskog terora u Hrvatskoj" je slično američkom spomeniku "Maunt Rašmor", na kojem se iznad hrpe požutelih lobanja nalaze likovi Aleksandra Karađorđevića, Svetozara Pribićevića, Milorada Pupovca i Aleksandra Vučića.

Umirali u mukama: Mladić (29) ZAPALIO MAJKU I NEPOKRETNOG OCA dok su spavali?! Zločin POTRESAO REGION

Na samom početku voditeljka je govorila o Sedlarovu filmu "Sto godina srbijanskog terora u Hrvatskoj", rekavši kako će na festivalu biti prikazan film "reditelja koji se ne boji da uđe u zabranjene teme i zaboravljene sadržaje jer to su sadržaji koje ne smemo zaboraviti".

O filmu Romana Leljaka "Mit o Jasenovcu" zatim je rekla, doslovno: "Tu je i Mit o Jasenovcu od Romana Leljaka. Drago mi je da ste i njega uključili, on je puno istraživao o ovome, tako da će biti zanimljivo pogledati njegova dva filma”.

Na to se nadovezao organizator festivala, Smiljan Tomašević, koji je rekao da "veruje da smo zrelo društvo koje se može suočiti sa svojom prošlošću i da trebamo ići s istinom".

Čelnici grada Samobora i Čakovca već su se ogradili od prikazivanja ovog filma i oštro osudili pokušaj istorijskog revizionizma "najmračnijeg doba hrvatske istorije".

HRT, Dobro jutro Hrvatska.

Prilog o Festivalu domoljubnog filma.

O grbu neću jer svi vidimo na šta liči. Ne znam kakvi su ostali filmovi iz programa ali je voditeljica listajući izvukla dva filma. Jakova Sedlara i Romana Leljaka.

1/2 pic.twitter.com/h3W02chH1n

— Socijalist ⭐ (@socijali_ST) October 25, 2018

Pratite nas i na instagramu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.