SKANDAL DOBIO EPILOG? Određene kazne za odgovorne koji su Vranjancu dali pogrešnu vakcinu

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2021, 09:23

SKANDAL DOBIO EPILOG? Određene kazne za odgovorne koji su Vranjancu dali pogrešnu vakcinu

Nadležni su saglasni da ovo nije smelo da se desi

Lekar i dve medicinske sestre koji su bili prisutni na vakcinaciji Vranjanca Slađana Antića kada je primio pogrešnu vakcinu, biće vraćeni na svoja radna mesta i više neće moći da vakcinišu.

Kako je rečeno, dalji postupak je u toku.

O daljim koracima i kaznama će se još odlučivati.

Antić je 28. januara primio Fajzerovu vakcinu, da bi 18. februara primio drugu dozu, ali kineskog proizvođača >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sinofarm.

On smatra da su, kako je rekao, grešku napravile sestre koje su unosile njegove podatke iz kartona, i koje nisu obratile pažnju na to što u kompjuteru piše čiju je vakcinu prvo primio.

i da procedura nije ispoštovana do kraja, ali se još ne izgovara ime krivaca, jer je u toku nadzor.

Slađan je nakon druge doze objasnio da se oseća "čudno, nisam dobar, imao sam bolove u grudima, nesvesticu, šećer mi je skočio na 23, na 25, ne osećam se kao ranije".

Slađan je prvo primio Fajzerovu, a zatim je revakcinisan kineskom Sinofarm vakcinom.

On je tokom leta zbog komplikacija sa korona virusom bio u bolnici dve nedelje i uz savet lekara odlučio da primi vakcinu, što je i učinio 28. januara.

Primio je prvu dozu Fajzerove vakcine, januara u Domu zdravlja u Vranju, gde je i dobio karton u kojem je pisalo koju je vakcinu primio i kad da dođe na revakcinaciju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.