Čuveni svetski časopis UPOZORAVA: Amerikanci će doživeti VOJNI KRAH, ova tačka je NAJKRITIČNIJA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2020, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuveni svetski časopis UPOZORAVA: Amerikanci će doživeti VOJNI KRAH, ova tačka je NAJKRITIČNIJA!

Transportni brodovi SAD ozbiljno zastareli, a za izvršavanje zadataka je spremno svega 40 odsto brodova.

Sjedinjene Američke Države rizikuju da izgube u mogućem vojnom sukobu u Evroaziji zbog stanja transportne flote, smatra novinar "Forbsa" Loren Tompson.

Tompson potkrepljuje svoje mišljenje činjenicama da bi Amerika u slučaju sukoba ratovala daleko od svojih obala, zbog čega bi na front morala da prebacuje vojsku, tehniku i naoružanje, što je veoma težak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << logistički zadatak, piše taj novinar.

Kako ističe, nije moguće prebacivati vojsku i opremu vazdušnim transportom zbog težine tereta. U tom slučaju, Amerika bi 90 odsto svih sredstava morala da doprema morem.

Međutim, Tompson napominje da su svi transportni brodovi SAD ozbiljno zastareli, a za izvršavanje zadataka je spremno svega 40 odsto brodova.

Komanda Američke ratne mornarice pokušava da popravi situaciju razmeštanjem Ro-Ro brodova (brod za prevoz tereta i putnika sa točkovima) sa opremom odmah pored "potencijalnih oblasti ratnih dejstava".

U slučaju rata, Ratna mornarica SAD imaće dozvolu da koristi civilne brodove. Međutim, ni na taj način Amerika neće rešiti problem sa snabdevanjem vojske, smatra Tompson.

В случае войны в Евразии США рискуют проиграть из-за состояния транспортного флота, считает обозреватель журнала Forbes Лорен Томпсон (Loren Thompson), передает https://t.co/jAlIYC7fui. https://t.co/D1lUkBdw2O pic.twitter.com/hK6d93Ha5d

— Актуальные новости России и мира (@125regionru) January 24, 2020

Prema njegovom mišljenju, "najspremnije kopnene snage na svetu" mogu kasno stupiti u konflikt ili izgubiti sposobnost efikasne borbe zbog nedostatka morskog transporta.

Američki novinar je uveren da neprijatelji Amerike odlično znaju za tu njenu slabost.

- Još gore je što je Rusija počela aktivno da održava vojne vežbe podmorničke flote u Atlantskom okeanu, što ukazuje na to da u slučaju sukoba Istoka i Zapada ne bi svi transportni brodovi stigli do cilja - ističe novinar.

- Zbog svega navedenog, Amerika rizikuje da izgubi u mogućem ratu u Evroaziji - zaključuje Tompson.

On je istovremeno apelovao na američki Kongres da što pre započne sa modernizacijom postojećih transportnih brodova i kupovinom novih. U suprotnom, Amerika neće biti spremna za "vanredne situacije do kojih će neminovno doći u najbližoj budućnosti", upozorava Tompson.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.