SITUACIJA U BEOGRADU JE KATASTROFALNA Oglasio se dr Kon: Sve bi trebalo da bude zatvoreno, blage mere NEPRIHVATLJIVE

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2021, 10:40

"SITUACIJA U BEOGRADU JE KATASTROFALNA" Oglasio se dr Kon: Sve bi trebalo da bude zatvoreno, blage mere NEPRIHVATLJIVE

Kon je naveo da je situacija u Beogradu katastrofalna

Epidemiolog Predrag Kon rekao je jutros u jutarnjem programu na TV prva da je situacija u Beogradu katastrofalna.

- Situacija u Beogradu je katastrofalna. Popunjenost kapaciteta u bolnici je preko 4.300 i to se stalno povećava. Treba shvatiti da smo mi iz nonkovida prešli u kovid i moramo to odrćžati jer vraćanje u kovid sistem podrazumeva "gubitak" zdravstvenih radnika. Mi imamo dve stvari koje traže visoku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << aktivnost, a to je: masovna vakcinacija i kriza oko hospitalizacije. Postoji činjenica da oni ljudi koji se inficiraju, ne mogu da budu vakcinisani - naveo je on.

- Uvođenje policijskog časa smo predlagali još u novembru, tada je bio odgovor da to ne može da se sprovede ukoliko se ne proglasi vanredno stanje, išlo se na skraćenje radnog vremena, i te mere su dale rezultat. Mi smo sve vreme upozoravali i sve vreme o tome raspravljamo. Poslednje što je raspravljano je kad smo u utorak tražili ove mere i uvek se kaže da je to protivustavno. Ja uvek kažem, interesantno kako se svi zagrcnemo kad treba da pričao o vanrednom stanu. Svi se sećaju samo policijskog časa. Međutim, policijski čas u slučaju vanrednog stanja bi bio koristan, ali se to uvodi tek kasnije. Daleko smo mi od toga - rekao je Kon.

U ovom trenutku je potpuno neprihvatljivo da su mere ovako blage, kaže Kon.

- Trebalo je da sve bude zatvoreno. Ozbiljan period je pred nama. Ako se i sada preduzmu sve mere koje smo tražili, imaćemo porast narednih 10 dana, a to smo sve vreme pokušali da izbegnemo. Nema dovoljno ni kolektivnog imuniteta - naveo je Kon.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

KAFIĆI I RESTORANI "POD KATANCEM" SU NAŠA ODGOVORNOST? Dr Kon progovorio o opcijama za rad

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2021

Kon kaže da je situacija u Beogradu katastrofalna i da su trenutne mere neprihvatljive...Član Kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon naglašava da trenutna situacija ne može da se ignoriše i da su na snazi neadekvatne mere...- U Beogradu je situacija katastrofalna, popunjenost bolnica je sve veća,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.