SITUACIJA SE POPRAVLJA Oglasio se Boris Džonson, uputio apel građanima

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2021, 07:52

"SITUACIJA SE POPRAVLJA" Oglasio se Boris Džonson, uputio apel građanima

Situacija sa gorivom u Velikoj Britaniji počinje da se popravlja, izjavio je sinoć premijer Boris DŽonson, apelujući na vozače da pune rezervoare na uobičajen način.

On je rekao da se situacija na pumpama stabilizuje i da ljudi treba da se osećaju sigurno, nakon nekoliko dana nestašica i zatvaranja pumpi.

Ministar odbrane Ben Volas odobrio je zahtev da 150 vojnih vozača pomogne u isporuci goriva, preneo je BBC.

Obuka vozača za korišćenje cisterni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << privatnih kompanija održaće se u naredna tri dana, tako da se prve isporuke očekuju krajem nedelje.

Prioritet u dobijanju goriva imaće zdravstveni i socijalni radnici.

DŽonson je rekao da je saosećao s ljudima koji nisu bili u mogućnosti da dođu do goriva prethodnih dana, nazivajući problem frustrirajućim.

- Ono što čujemo iz industrije goriva je da se situacija na pumpama stabilizuje. Apelujem na sve da rade svoj posao na uobičajeni način i da napune rezervoare kad im zatreba - dodao je DŽonson.

Izvor iz vlade potvrdio je izveštaje da je 16 odsto svih benzinskih pumpi u zemlji kompletno snabdeveno gorivom, u poređenju sa deset odsto, koliko je bilo tokom vikenda.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.