SITUACIJA SA KORONOM U PIROTSKOM OKRUGU: Petoro novoobolelih, evidentiran pad broja zaraženih

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2020, 01:04

SITUACIJA SA KORONOM U PIROTSKOM OKRUGU: Petoro novoobolelih, evidentiran pad broja zaraženih

Četiri osobe su iz Pirota, jedna iz Bele Palanke-saopštio je pirotski ZZJZ.

Prema poslednjim podacima, na teritoriji Pirotskog okruga, od 35 uzoraka poslatih laboratoriji niškog IZJZ, registrovano je pet osoba pozitivnih na kovid, što je 14,3 odsto pozitivnosti.

Za 26 uzoraka se čekaju rezultati, a danas su uzorkovana 43 brisa. Od početka epidemije, na području okruga regostrovano je 344 laboratorijski potvrđenih slučajeva, a u istom periodu preminule su 23 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << osobe:19 u maju i junu i 4 u julu i avgustu.

Na grudnom odeljenju pirotske Bolnice trenutno su 4 osobe sa sumnjom na kovid. U poslednjih nedelju dana, kažu u Zavodu, evidentan je pad broja obolelih što je rezultat mera prevencije.

Imajući u vidu situaciju u drugim delovima , postoji rizik od prelivanja iz drugih gradova, što može da pogorša situaciju u Pirotu i okrugu, navodi se pored ostalog u današnjem saopštenju ZZJZ u Pirotu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.