SITUACIJA KRITIČNA Zapalio se trajekt blizu poznatog letovališta (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2023, 09:10

"SITUACIJA KRITIČNA" Zapalio se trajekt blizu poznatog letovališta (FOTO)

Straža je spasila sve putnike i članove posade, saopštili su zvaničnici Obalske straže.

Trajekt Esperanca Star zapalio se u zoru dok je putovao iz provincije Sikijor u provinciju Bohol u centralnom delu Filipina, saopštila je Obalska straža ne navodeći koliko je ljudi spašeno niti da li je bilo žrtava, prenosi AP.

Fotografije i video snimak koji je objavila obalska straža pokazuju plamen i crni dim koji kulja sa dve palube na jednom delu trajekta dok >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su spasioci na drugom brodu i koriste vodeni top da ugase vatru.

Na snimcima se vidi da su u blizini bili i jedan ribarski čamac i još jedno plovilo, ali niko od 65 putnika i 55 članova posade ne pojavljuje se na snimcima Obalske straže.

Nesreće na moru su uobičajene u vodama filipinskog arhipelaga zbog čestih oluja, loše održavanih plovila, prenatrpanosti i nesavesnog sprovodjenja bezbednosnih propisa, posebno u udaljenim provincijama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.