SITUACIJA JE VRLO OZBILJNA Kon otkrio koje NOVE MERE nas čekaju od danas

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2020, 09:40

"SITUACIJA JE VRLO OZBILJNA" Kon otkrio koje NOVE MERE nas čekaju od danas

Još se ne zna da li će biti uveden policijski čas u Beogradu

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da su zabrana kontakta i nošenje maski u zatvorenom prostoru mere koje će sasvim sigurno biti na snazi.

- Biće zabranjena i javna okupljanje - rekao je Kon gostujući na RTS i dodao da će Krizni štab danas posle 12 sati obavestiti javnost o drugim odlukama i tada će se definitivno znati da li će biti uveden policijski čas u Beogradu.

Suština je zabrana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kontakata, a najjednostavnija mera je policijski čas, protiv koje smo svi iz medicinskog dela, rekao je Kon.

- Da li je to greška ili ne to ćemo videti tek posle, jer potpuno zatvaranje Beograda omogućilo bi bar tokom vikenda da tog prenosa nema - rekao je on.

Kon je procenio i da bi potpuno zatvaranje Beograda omogućilo da se smanji prenos virusa, ali je dodao da do toga najverovatnije neće doći.

On je rekao da je epidemiološka situacija u Beogradu vrlo ozbiljna, a u nekim momentima ima tendenciju da bude vanredno kada je reč o mogućnosti prijema zaraženih i naveo da je u Beogradu oko 1.500 ljudi hospitalizovano sa jučerašnjim danom.

Kon je rekao da ozbiljna situacija u Beogradu zahteva dodatnu spremnost, kovid bolnica u Areni se otvorila, a i Banjica ulazi u kovid sistem.

- Postoje još dodatni kapaciteti. Sa ovom brzinom punjenja to je za svega nekoliko dana - rekao je Kon.

On je, reagujući na svoj post na Fejsbuku, koji je kasnije obrisao, da će sa zadovoljstvom prepustiti svoju udobnu fotelju nekom drugom, rekao da u ovom trenutku i u ovoj situaciji ne može da napusti svoj položaj.

- Nema dezertiranja - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.