SINOS traži od Vlade da saopšti detalje prodaje Večernjih novosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Avg.2019, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SINOS traži od Vlade da saopšti detalje prodaje Večernjih novosti

Sindikat novinara Srbije (SINOS) pozvao je Vladu Srbije, budući da je vlasnik više od 80 odsto akcija Štamparije, da javno obelodani sve detalje o preprodaji kompanije „Novosti“ i odgovori kako je moguće da poznati nacionalni brend za 300 miliona dinara kupi firma osnovana prošle godine bez ijednog zaposlenog.

SINOS je pitao i da li iza vlasnika Bobana Rajića iz sela Vučak kod Smedereva stoje ljudi kojima su potrebne novine za širenje kontrole i uticaja?

Sindikat >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i zaposleni su, kako kažu, iznenađeni prodajom Novosti u ovom trenutku utoliko više jer je predstavnik SINOS u Radnoj grupi za izradu Medijske strategije Aneksom predložio izmenu zakona, kako bi kroz uvođenje javno-privatnog partnerstva bilo rešeno pitanje Tanjuga, Politike i Novosti.

SINOS je saopštio da je račun Kompanije "Novosti" bio blokiran jula 2017. godine, a prema unapred pripremljenom planu reorganizacije, koji je usvojio Privredni sud u Beogradu januara 2018, odblokiran je februara ove godine.

Kompanija "Novosti" je od maja u većinskom vlasništvu Štamparije „Borba“, umesto Milana Beka, saopštio je Izvršni odbor SINOS-a.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

SINOS traži od Vlade da saopšti detalje prodaje Večernjih novosti

Izvor: Danas, 28.Avg.2019

Sindikat novinara Srbije (SINOS) pozvao je Vladu Srbije, budući da je vlasnik više od 80 odsto akcija Štamparije, da javno obelodani sve detalje o preprodaji kompanije „Novosti“ i odgovori kako je moguće da poznati nacionalni brend za 300 miliona dinara kupi firma osnovana prošle godine bez...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.