SINOĆNI DOGOVOR NIJE O REGISTARSKIM TABLICAMA Očajni Kurti se pravdao u Parlamentu lažne države

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2022, 19:46

"SINOĆNI DOGOVOR NIJE O REGISTARSKIM TABLICAMA" Očajni Kurti se pravdao u Parlamentu lažne države

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti da je stav Prištine ostao isti, ali da se "promenila pozicija šefa evropske diplomatije Žosepa Borela"

Kurti tvrdi da sporazum koji su sinoć postigli glavni pregovoarači Beograda i Prištine nije isti sporazum koji je dvema stranama ponuđen tokom pregovora u Briselu u ponedeljak.

Kurti je u Parlamentu u Prištini rekao da nije reč o sporazumu o registarskim tablicama, već, kako tvrdi, o dogovoru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se pregovara o nemačko-francuskom predlogu za rešavanje kosovskog pitanja. Objasnio je da je cilj Prištine bio da "francusko-nemački predlog za normalizaciju odnosa sa Beogradom postane predmet razgovora u Briselu".

- Sinoćnji dogovor nije dogovor o registarskom tablicama. Daćemo prostor pregovorima o predlogu EU, koji se ranije zvao francusko-nemački predlog - rekao je Kurti.

On tvrdi da će sporazum o registarskim tablicama važiti dok se ne završe pregovori o francusko-nemačkom predlogu.

Dodao je i da je tekst sporazuma postignutog sinoć "dvostruko duži od onog predloženog u ponedeljak".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.