SIMBOL PRKOSA VELIKOJ BRITANIJI: Na zaplenjenom tankeru vijori se IRANSKA ZASTAVA! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2019, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SIMBOL PRKOSA VELIKOJ BRITANIJI: Na zaplenjenom tankeru vijori se IRANSKA ZASTAVA! (VIDEO)

Iranska državna televizija objavila je snimak na kom se vidi britanski tanker "Stena impero" sa iranskom zastavom okačenom na jarbolu.

Brod je usidren u luci Bandar Abas na jugu Irana.

Video snimak prikazuje britanski tanker pod iranskom zeleno-belo-crvenom zastavom. Na kratkom snimku se vidi i patrolni brod kako kruži oko tankera.

Sudeći prema snimku, brod je trenutno pratkično prazan. Samo se na gornjem delu palube u jednom trenutku vidi nekoliko ljudi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Iranski ambasador u Velikoj Britaniji Hamid Bedinedžad upozorio je da je moguća eskalacija tenzija, pošto su britanski zvaničnici odbili da isključe mogućnost uvođenja sankcija Teheranu kao odgovor na to što je Iran zaplenio britanski naftni tanker u Ormuskom zalivu.

Život i zdravlje članova posade tankera "Stena impero" nisu ugroženi, ali mornari kao i pre ostaju na brodu, saopštila je ambasada Rusije u Iranu.

- Uspeli smo da stupimo u kontakt sa portparolom iranskog MIP-a u Bender Abasu. Po njegovim rečima, čitava posada broda, kao i pre, ostaje na brodu, vrši se istraga. Mornari se slobodno kreću palubom bez ikakvih ograničenja - rekao je Ganjenko.

(VIDEO) Misteriozna organizacija iz "Da Vinčijevog koda": Rade u tajnosti, ima ih jako malo, a kada zgreše SUROVO SE SAMOKAŽNJAVAJU

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.