SEVERNA KOREJA RAZMATRA PREDLOG AMERIKE: Spremni smo da se sastanemo sa SAD, ali pod jednim USLOVOM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2019, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEVERNA KOREJA RAZMATRA PREDLOG AMERIKE: Spremni smo da se sastanemo sa SAD, ali pod jednim USLOVOM!

SAD predložile nastavak nuklearnih pregovora.

Severna Koreja je danas saopštila da su SAD predložile nastavak nuklearnih pregovora u decembru dok se približavaju krajnjem roku koji je postavio lider Kim Džong Un da bi Trampova administracija ponudila prihvatljiv dogovor za spas razgovora.

U izjavi koju su objavili državni mediji, severnokorejski pregovarač Kim Mjong Gil nije jasno rekao da li će Severna Koreja prihvatiti navodnu američku ponudu.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je rekao da Severna Koreja nema interesa za razgovore ako su oni usmereni na kupovinu vremena bez razgovora o rešenjima.

Kim Mjong Gil je kazao da Severna Koreja nije voljna da sklopi dogovor o pitanjima od sekundarnog značaja, poput mogućih ponuda SAD-a da zvanično proglasi kraj Korejskog rata 1950-53, koji je zaustavljen prekidom vatre, a ne mirovnim ugovorom ili uspostavljanjem kancelarije za vezu između zemalja.

North Korea say US offered to resume nuclear talks in December https://t.co/O1G0jWcY6A

— KSTP (@KSTP) November 14, 2019

- Ako je pregovaračko rešenje pitanja moguće, spremni smo da se sastanemo sa SAD bilo gde i bilo kada- rekao je Kim Mjong Gil, koji je pozvao Vašington da predstavi temeljno rešenje za odbacivanje svoje "neprijateljske politike'' prema Severnoj Koreji.

Nuklearni pregovori između severnokorejskog lidera Kim Džong Una i američkog predsednika Donalda Trampa u Vijetnamu propali su nakon što je SAD odbacila zahteve Severne Koreje o ublažavanju sankcija u zamenu za severnokorejsko delimično obustavljanje nuklearnih aktivnosti.

Razgovori na radnom nivou održani prošlog meseca u Švedskoj prekinuti su jer su Severnokorejci naveli da SAD ima stari stav i pristup.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Pjongjang: SAD nude nastavak razgovora u decembru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2019

Severna Koreja saopštila je da su joj SAD ponudile nastavak nuklearnih pregovora u decembru, dok se približava kraj roka koji je američkoj administraciji postavio severnokorejski lider Kim Džong Un da ponudi prihvatljiv dogovor kako bi razgovori bili spašeni, prenosi AP...Severnokorejski pregovorač...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.