Pjongjang: SAD nude nastavak razgovora u decembru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2019, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pjongjang: SAD nude nastavak razgovora u decembru

Severna Koreja saopštila je da su joj SAD ponudile nastavak nuklearnih pregovora u decembru, dok se približava kraj roka koji je američkoj administraciji postavio severnokorejski lider Kim Džong Un da ponudi prihvatljiv dogovor kako bi razgovori bili spašeni, prenosi AP.

Severnokorejski pregovorač Kim Mjong Gil nije u saopštenju obelodanio da li će Pjongjang prihvatiti navodnu ponudu Vašingtona.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />On je rekao da Severna Koreja nema interes za razgovore ako je njihov cilj kupovina vremena, a ne razgovor o rešenjima.

On je dodao da je Pjongjang spreman na dogovor o manje važnim pitanjima, kao što je moguća ponuda SAD da zvanično objavi kraj Korejskog rata koji je trajao od 1950-1953. i završen je primirjem, ali ne i mirovnim sporazumom.

Nuklearni pregovori zaustavljeni su nakon što je propao samit Kima i američkog predsednika Donalda Trampa u Hanoju u februaru, kada su SAD odbile zahteve Pjongjanga da smanje obim oštrih sankcija u zamenu za delimično uništenje nuklearnih kapaciteta Severne Koreje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.