SEVERNA KOREJA ISPALILA RAKETE: Cilj je pogođen! Poslato OZBILJNO UPOZORENJE Americi i južnim susedima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2023, 01:41

SEVERNA KOREJA ISPALILA RAKETE: Cilj je pogođen! Poslato OZBILJNO UPOZORENJE Americi i južnim susedima!

Rakete su prešle put od 1.500 kilometara

Severna Koreja ispalila je u nedelju ujutro po lokalnom vremenu rakete iz podmornice, saopštila je južnokorejska vojska. U saopštenju Generalštaba južnokorejske vojske se navodi da obaveštajne službe te zemlje i SAD još analiziraju o kakvom je projektilu reč. Kako se navodi, rakete su ispaljene u blizini grada Sinpo na severoistoku Severne Koreje, prenosi Jonhap.

Severnokorejska državna agencija KCNA >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << javila je da su sa podmornice ispaljene dve rakete kojima su gađane podvodne mete. Agencija je precizirala da su u nedelju ujutro po lokalnom vremenu ispaljene strateške krstareće rakete u vodama kod istočne obale zemlje. Prema izveštaju KCNA, rakete su prešle put od 1.500 kilometara pre nego što su pogodile metu pod vodom.

Raketa je lansirana uoči velike vojne vežbe SAD i Južne Koreje pod nazivom Štit slobode, koja počinje u ponedeljak. Pjongjang je osudio održavanje vežbe i označio je kao "pripremu za agresorski rat" protiv Severne Koreje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Seul: Severna Koreja ispalila projektil sa podmornice

Izvor: Piplmetar.rs, 13.Mar.2023

Betadanas 23:19. . Severna Koreja Foto: Shutterstock. . Južna Koreja saopštila je da je Severna Koreja probno ispalila projektil sa podmornice.. Generalštab Južne Koreje saopštio je danas da je zabeleženo lansiranje rakete sa podmornice Severne Koreje u vodama u blizini severnokorejskog lučkog...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.