SEVAJU MUNJE NA NEBU IZNAD ALJASKE: Dva američka aviona presrela ruske bombardere!

Izvor: Telegraf.rs, 04.Maj.2017, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEVAJU MUNJE NA NEBU IZNAD ALJASKE: Dva američka aviona presrela ruske bombardere!

Dva američka aviona presrela su dva ruska strateška bombardera Tu-95 i dva višenamenska Su-35 na oko 80 km jugozapadno od Čariota na Aljasci. Oni su naime ušli jutro rano u vazdušnu zonu odbrane Aljaske, rekli su američki zvaničnici za Fox News.

To je prvi put da je američko vazduhoplovstvo imalo priliku da ruske borbene avione isprati iz vazdušnog prostora u blizini Aljaske još od Hladnog rata.

Ruski borbeni avioni su bili nenaoružani i ostali su u međunarodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << vazdušnom prostoru, saopštili su zvaničnici.

Fox News dodaje da je Pentagon za praćenje ruskih bombardera koristio nekoliko aviona tipa F-22.

Krajem prošlog meseca, ruski bombarderi su leteli u blizini Aljaske četiri dana uzastopno, po prvi put posle 2014. godine.

Ovo se desilo samo dan nakon što je predsednik SAD Donald Tramp razgovarao telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Bela kuća je saopštila da su razgovarali o Bliskom istoku i Severnoj Koreji, a ovaj razgovor je ocenjen kao "veoma dobar". Tramp je u aprilu rekao da su odnosi SAD i Rusije "na niskom nivou", a isto je ocenio i američki državni sekretar Reks Tilerson.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.