SEUL UPOZORAVA Kim sprema odmazdu, moguće kidnapovanje južnokorejaca u inostranstvu

Izvor: Blic, 02.Maj.2016, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEUL UPOZORAVA "Kim sprema odmazdu, moguće kidnapovanje južnokorejaca u inostranstvu"

Zvanični Seul upozorio je svoje ambasade da preduzmu dodatne mere predostrožnosti zbog mogućih pokušaja kidnapovanja Južnokorejanaca u inostranstvu.

Upozorenje je izdato nakon pretnji Severne Koreje da će se osvetiti zbog prebega 13 državljana iz Severne Koreje prošlog meseca. Pjongjang, naime, tvdi da su 13-članu grupu Severnokorejanaca, koji su radili u restoranima u Kini "kidnapovali južnokorejski špijuni".

Portparol Južne Koreje Jeong Jon He, doduše, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ponovio je danas tvrdnju da su 13 državljana Severne Koreje sami odlučili da prebegnu na jug.

Taj prebeg menadžera jednog restorana i 12 njegovih radnica najveća je grupa, kako kažu "dezertera" iz Severne u Južnu Koreju od dolaska na vlast severnokorejskog lidera Kim Džong Una krajem 2011. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.