Seul: Moguće otmice Južnokorejaca u inostranstvu

Izvor: RTS, 02.Maj.2016, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seul: Moguće otmice Južnokorejaca u inostranstvu

Zvanični Seul upozorio je svoje ambasade da preduzmu dodatne mere predostrožnosti zbog mogućih pokušaja kidnapovanja Južnokorejaca u inostranstvu, potvrdili su zvaničnici.
Upozorenje je izdato nakon pretnji Severne Koreje da će se "osvetiti zbog prebega 13 državljana iz Severne Koreje prošlog meseca".

Pjongjang tvdi da su trinaestočlanu grupu Severnokorejaca, koji su radili u restoranima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Kini "kidnapovali južnokorejski špijuni", prenosi AP.
Portparol Južne Koreje Jeong Jon He ponovio je da su 13 državljana Severne Koreje sami odlučili da prebegnu na jug.
Nedavni prebeg menadžera jednog restorana i 12 radnica, najveća je grupa, kako kažu "dezertera" iz Severne u Južnu Koreju od dolaska na vlast severnokorejskog lidera Kim Džong Una krajem 2011. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SEUL UPOZORAVA "Kim sprema odmazdu, moguće kidnapovanje južnokorejaca u inostranstvu"

Izvor: Blic, 02.Maj.2016

Zvanični Seul upozorio je svoje ambasade da preduzmu dodatne mere predostrožnosti zbog mogućih pokušaja kidnapovanja Južnokorejanaca u inostranstvu...Upozorenje je izdato nakon pretnji Severne Koreje da će se osvetiti zbog prebega 13 državljana iz Severne Koreje prošlog meseca. Pjongjang, naime,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.