SEĆANJE NA ZLO! Vučić i Dodik najavili MONUMENTALNI spomenik u znak sećanja na NAJVEĆE STRADANJE našeg naroda

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Dec.2018, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEĆANJE NA ZLO! Vučić i Dodik najavili MONUMENTALNI spomenik u znak sećanja na NAJVEĆE STRADANJE našeg naroda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će biti napravljen najveći zajednički spomenik u Donjoj Gradini kako bi deca u Srbiji, Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini mogli da nauče kakvo se zlo dogodilo u Jasenovcu.

Vučić je to rekao novinarima u Predsedništvu Srbije posle sastanka sa predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

- Ideja je da napravimo nešto što je najveći zajednički spomenik na teritoriji koja je većinski srpska, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Donjoj Gradini. To bi bio memorijalni kompleks, muzej sa mogućnošću emitovanja najsnažnijih video materijala iz tog vremena - rekao je Vučić i dodao da Srbija ne želi da prihvati "fabrikovanje činjenica".

U vezi sa slučajem kosovskih carina, on je kazao da su BiH i Srbija racionalno i civilizovano reagovali na anticivilizacijske mere Prištine.

- Iako to nije urodilo plodom jer carine nisu povučene, ali su Evropa, Rusija, Kina i Amerika saglasni da te mere moraju biti povučene i da su protivpravne i štetne za regionalni mir i stabilnost - rekao je Vučić.

Vučić je ocenio da je 2018. godina jedna od najboljih u savremenoj istoriji, ali se "kao neka senka" nadvilo ono što se zbiva u odnosima sa Prištinom.

Vučić je ponovio da je Dodika zamolio za podršku i dodao da će Srbija čuvati mir i stabilnost, ali da "ukoliko bi bilo ko pokušao pogrom, uništenje i progon Srba", Srbija će biti u stanju da ih zaštiti.

On je dodao da su u planu izgradnja autoputa Beograd-Bijeljina-Doboj-Banjaluka, da su potpisani svi neophodni ugovori za izgradnju 21 km, a da se očekuje da Republika Srpska izgradi 96 km od gradnice do Doboja, od Bijeljine do Brčkog, odnosno Tuzle.

BONUS VIDEO: Srpski vojnici prikazali novu opremu

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.