SDS traži ostavku Zorane Mihajlović zbog Jokića

Izvor: Press, 18.Jan.2015, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS traži ostavku Zorane Mihajlović zbog Jokića

Socijaldemokratska stranka zatražila je danas da ministarka saobraćaja Srbije Zorana Mihajlović podnese ostavku zbog toga što je na čelo Železnica Srbije predložen Zdravko Jokić, za kojeg ta partija navodi da ima firmu koja je godinama pod finansijskom blokadom.
U saopštenju te stranke navodi da je izbor Jokića obavljen na krajnje netransparentan način i da to što je u poslednjem trenutku, usled >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << pritiska javnosti, predložen drugi kandidat, ne menja činjenicu da je Vlada Srbije najpre predložila Jokića. "Ovaj slučaj je samo nastavak niza propusta koje Zorana Mihajlović pravi tokom oba svoja ministarska mandata, a na koje je SDS upozoravala sve vreme tražeći njenu ostavku. Slučaj sa Železnicama dokazuje da su naši zahtevi bili opravdani. I kao ministarka energetike Zorana Mihajlović je proizvodila samo štetu, a hvalila se isključivo zaslugama prethodne vlasti, istovremeno je kritikujući", navodi se u saopštenju SDS.

Ta stranka je dodala da je nedopustivo da se ona, nakon "štete koju napravi u jednom resoru", prebacuje za ministra drugog resora. "Jer, dok se traži odgovarajuće ministarsko mesto Zorani Mihajlović, ona svojom nestručnošću uništava sektor po sektor. Jedino čime se hvali su projekti zaključeni u vreme prethodne vlasti, a koji se sada završavaju po automatizmu i bez ikakvog učešća sadašnje vlade", navodi SDS.



Stranka na čijem je čelu bivši predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić je dodala da se Zorana Mihajlović izdaje za eksperta, ali da umesto rezultata svog rada, građanima nudi kritikovanje prethodne vlasti i upravljanja drugim sektorima. "Očigledno je da ona ne može da se odluči da li želi da bude političar i kritičar opšte prakse, ministar, predsednik države ili 'filmska diva' sa naslovne strane. Nažalost, ministarka bez ijednog rezultata kaže da žali samo 'što više u politici ne koristi svoju lepotu'. Mi žalimo što u politici koristi samo svoju nestručnost", piše u saopštenju SDS.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.