Tadićeva stranka traži ostavku Zorane Mihajlović

Izvor: Mondo, 18.Jan.2015, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadićeva stranka traži ostavku Zorane Mihajlović

Socijaldemokratska stranka zatražila je danas, povodom predloga da se na mesto direktora Železnica Srbije imenuje Zdravko Jokić, da ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović podnese ostavku.

Foto: Beta/Ministarstvo saobraćaja/Aleksandar Stojanović

Ta stranka, kako se navodi u saopštenju SDS-a, poručila je da je predlog za imenovanjem Jokića samo nastavak niza propusta koje je Mihajlovićeva pravila tokom oba svoja ministarska >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mandata.

"I kao ministarka energetike Zorana Mihajlović je proizvodila samo štetu, a hvalila se isključivo zaslugama prethodne vlasti istovremeno je kritikujući. Nedopustivo je da se nakon štete koju napravi u jednom resoru, prebacuje za ministra drugog resora, jer dok se traži odgovarajuće ministarsko mesto Zorani Mihajlović, ona svojom nestručnošću uništava sektor po sektor", navodi se u saopštenju.

Ta stranka ističe da Mihajlović, umesto rezultata svog rada, građanima Srbije nudi obmanjivanja i kritikovanje prethodne vlasti i upravljanja drugim sektorima.

"Očigledno je da ona ne može da se odluči da li želi da bude političar i kritičar opšte prakse, ministar, predsednik države ili 'filmska diva' s naslovne strane Blica. Nažalost, ministarka bez ijednog rezultata kaže da žali samo 'što više u politici ne koristi svoju lepotu'. Mi žalimo što u politici koristi samo svoju nestručnost", istakao je SDS.

Ta stranka je podsetila i da je reagovala kada je za direktora Železnice predložen biznismen Milan Beko, naglasivši da je vlada obećala departizaciju i borbu protiv tajkuna i korupcije, kao i transparentne konkurse za direktore javnih preduzeća.

"Da li je borba protiv korupcije i tajkunizacije predlaganje Milana Beka za direktora Železnica? Da li je predlaganje Zdravka Jokića ispunjenje obećanja da neće biti partijskih zapošljavanja i da će konkursi biti transparentni a kadrovska rešenja ispunjavati najviše kriterijume? upitao je SDS.

Ispunjavajući obećanje da će odgovorno podržavati dobre mere vlade, a kritikovati loše, SDS, kako navodi, "najoštrije kritikuje rad vlade u sektoru infrastrukture" i zahteva "hitne promene" u tom sektoru koji je od ključne važnosti za ekonomski razvoj Srbije.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da je vlada povukla predlog da direktor Železnica bude Zdravko Jokić, jer nije dovoljno kompetentan.

"Kada smo došli do dodatnih informacija, a koje se tiču pre svega investicionog kredita koji taj gospodin ima, vezano za njegovu firmu, iako ne duguje državi, odmah da budem jasna, smatrali smo da nije dovojlno kompetentan da vodi Železnice", rekla je Mihajlović na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Na konstataciju da je juče najpre bio predložen Jokić, a da je vlada danas predložila Miroslava Stojčića, Mihajlović je objasnila da je "bilo bolje da se takav kandidat (Jokić) povuče".

"Smatrali smo da je mnogo bolje da takvog kandidata povučemo, makar i u poslednji čas, nego da takvog kandidata branimo. Mislim da se po tome razlikujemo takođe od svih prethodnih vlada koje bi, pretpostavljam, branile neodbranjivo", zaključila je Mihajlovićeva.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Ispoštovana procedura pri izboru direktora Železnica

Izvor: Politika, 18.Jan.2015

BEOGRAD – Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da je pri izboru direktora Železnica Srbije ispoštovana procedura i istaklo da resorna ministarstva nisu ta koja rade provere kandidata...Kako se navodi u odgovoru Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.