SDS: Stefanović da preuzme odgovornost što policija nije sprečila napad na Prajd info centar

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Okt.2019, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: Stefanović da preuzme odgovornost što policija nije sprečila napad na Prajd info centar

Socijaldemokratska stranka (SDS) osudila je danas "napad navijača" na prostorije Prajd info centra u Beogradu i zatražila od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da objasni javnosti zašto su se, po navodima organizacije Beograd Prajd, policajci povukli pred navijačima i da preuzme odgovornost za to što policija nije sprečila napad.

SDS je u saopštenju naveo da "posebno skandaloznim" smatra saopštenje MUP-a u kom "kao opravdanje navode to što na prostorijama >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Prajdovog info centra nije počinjena nikakva šteta".

"Obaveza policije je da sankcioniše krivično dela napada na ljude i imovinu, nezavisno od materijalnih posledica tog napada. Dužnost policije je da sprečava kršenje zakona i štiti sve građane bez obzira na njihovu političku, seksualnu ili bilo koju orijentaciju, a ne da svoje delovanje podešava spram interesa vladajuće stranke i njihovih falangi", ocenjuje se u saopštenju.

Organizacija Beograd Prajd juče je objavila slike na kojima se vide limenke i razbijene staklene flaše kojima su, kako je navedeno, navijači Crvene zvezde na putu od Terazijske česme do Marakane, uoči utakmice Lige šampiona protiv Olimpijakosa, gađali izlog Prajd info centra.

"Policajci koji su bili ispred naših prostorija su se povukli, a oni koji su pratili kolonu nisu reagovali na vređanje, šutiranje izloga i pljuvanje, kao ni na gađanje limenkama i staklenim flašama", naveli su iz organizacije Beograd Prajd na Tviteru.

Dodali su da su pripadnici MUP-a potom konstatovali da niko nije povređen i da imovina nije oštećena zbog čega su, po navodima Beograd Prajda, odbili da izvrše uviđaj.

Reagovala je Policijska uprava za grad Beograd koja je kao "apsolutno netačne" odbacila navode o neprofesionalnom postupanju policije ispred Prajd info centra, saopštivši da "nije uočeno vršenje prekršaja i krivičnih dela na štetu tog objekta, zaposlenih ili lica koja su se nalazila u njemu".

"Po prijavi radnika obezbeđenja da su navijači razbili izlog na ovom objektu, policijska patrola je odmah stigla na lice mesta, obavila razgovor sa njim i utvrdila da na objektu nema oštećenja, kao i da se na trotoaru ispred nalaze četiri prazne limenke i delovi staklene flaše", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je policija o svemu obavestila nadležno tužilaštvo koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela, kao i da, s obzirom da nema ni oštećenja na objektu, nema osnova za vršenje uviđaja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

SDS: Stefanović da preuzme odgovornost što policija nije sprečila napad na Prajd info centar

Izvor: Beta, 02.Okt.2019

Socijaldemokratska stranka (SDS) osudila je danas "napad navijača" na prostorije Prajd info centra u Beogradu i zatražila od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da objasni javnosti zašto su se, po navodima organizacije Beograd Prajd, policajci povukli pred navijačima i da preuzme...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.