SB UN o formiranju kosovske vojske: U toku sednica na zahtev Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 17.Dec.2018, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SB UN o formiranju kosovske vojske: U toku sednica na zahtev Srbije

U Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija u toku je sednica na zahtev Srbije i Rusije povodom odluke Prištine o formiranju vojske, a na kojoj će govoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sednica je otvorena za javnost.

Predsednik Vučić izjavio je uoči puta da će ići na sednicu kako bi rekao istinu o tome koliko je Srbija truda i energije uložila kako bi bio postignut kompromis, a koliko drugi to nisu želeli.

Sednica je otvorena za javnost.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Predsedavajući je najavio razmatranje pisma od 14. decembra koje je predstavnik Srbije uputio Savetu bezbednosti UN u kojem se navode detalji odluke Prištine o podizanju taksi na uvoz robe iz centralne Srbije.

Srbija je u pismu navela da je posredi kršenje CEFTA sporazuma, rekao je predsedavajući, čitajući pismo Srbije.

On je podestio i da je EU zahtevala da vlasti u Prištini ukinu takse u najkraćem mogućem roku

U pismu se navodi da je Priština u petak usvojila amandmane zakona koji omogućavaju formiranje tzv. "vojske Kosova" i da je u pitanju je narušavanje Rezolucije SB UN 1244.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.