Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Nov.2023, 00:23

SAVET BEZBEDNOSTI UN USVOJIO REZOLUCIJU ZA HUMANITARNU PAUZU U GAZI! Nije bilo glasova protiv

U dokumentu se zahteva i da sve strane ispoštuju svoje obaveze prema međunarodnom pravu i poziva generalnog sekretara UN da prati i izveštava o njihovoj primeni.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija usvojio je večeras rezoluciju u kojoj se poziva na humanitarnu pauzu u borbama u Gazi i ulaganje većih napora da se omogući dopremanje humanitarne pomoći na ratom razorenoj teritoriji.

Rezolucija, koju je predložila Malta, poziva i na momentalno i bezuslovno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oslobađanje svih talaca koje drže Hamas i druge grupe, preneo je Bi-Bi-Si.

Za rezoluciju je glasalo 12 nacija, dok su Rusija, SAD i Velika Britanija bile uzdržane.

S obzirom na to da se niko nije izjasnio protiv, predsedavajući Savetom bezbednosti, kineski ambasador Dzang Đun objavio je da je rezolucija usvojena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.