SASTAJU SE ERDOGAN I PUTIN! Drugi susret dva lidera za manje od mesec dana, OVO su ključne teme

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2022, 13:25

SASTAJU SE ERDOGAN I PUTIN! Drugi susret dva lidera za manje od mesec dana, OVO su ključne teme

Biće to drugi susret Erdogana i Putina za 17 dana.

Predsednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan razgovaraće sutra u Sočiju o energetici i proširenju trgovinsko-ekonomskih veza, saopštio je Kremlj.

Biće to drugi susret Erdogana i Putina za 17 dana, pošto su se prethodno sastali u Teheranu, na trilateralnom sastanku s predsednikom Irana Ebrahimom Raisijem, podseća Anadolija.

Zahvaljujući diplomatskim naporima za deblokadu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izvoza žita iz Ukrajine, prvi brod sa žitaricama koji je napustio ukrajinsku luku i nakon kontrole u Istanbulu u sredu, na putu je ka Libanu.

- U skladu sa dogovorima postignutim na bilateralnom sastanku predsednika u Teheranu 19. jula, planirano je da se detaljno razgovara o temi rusko-turske višestrane saradnje, uključujući izglede za dalje širenje trgovinsko-ekonomskih veza i implementaciju, zajedničkih strateških projekata u energetskom sektoru - navodi se u saopštenju Kremlja.

Putin i Erdogan će razgovarati i o aktuelnim temama međunarodne agende.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.