Izvor: B92, 13.Avg.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SASLUSANJE OSUMNJICENIH ZA NAPAD NA VLAHOVICA I DJELICA

Cetiri od 11 "Zastavinih" radnika koji su 19. jula u Kragujevcu fizicki napali republicke ministre Aleksandra Vlahovica i Bozidara Djelica, saslusao je ponedeljak sudija opstinskog suda za prekrsaje, saznaje Radio B92. Oni se terete za narusavanje javnog reda i mira i unistavanje imovine Vlade Republike Srbije. Jedanaest "Zastavinih" radnika osumnjceni su da su ispred Skupstine grada Kragujevca iz sluzbenog automobila nasilno izvukli ministra Vlahovica, a potom ga i fizicki napali. Ista >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grupa radnika tereti se da je u nasrtaju na ministra Djelic, polomila kapiju skupstinskog parkinga. Jedan od osumnjiccenih Vladimir Ognjanovic za Radio B92 kaze: "Meni stavljaju na dusu da sam stajao na kolima i da sam svojom tezinom ulubio auto i da sam ljuljao kapiju da je provalim. Tvrdim da ko bude video tu sliku da ja stojim na kolima i da ljuljam kapiju, istog momenta neka me uhapse i neka me lise slobode. Imao sam mnoge funkcije, jos od Saveza komunista. U fabrici za vreme Saveza komunista, bio sam cak 3 puta sekretar i 2 puta predsednik konferencije, govorio sam na vise Kongresa, bio sam u levici, jedan sam od osnivaca SPS, bio sam odbornik u Skupstini grada. Sve sto je moglo volonterski da se radi ja sam radio i uvek sam bio medju prvima", kaze Ognjanovic.

Tomislav Bozanic, jedan od osumnjicenih radnika, na prvom saslusanju delimicno je priznao krivicu, izjavila je za Radio B92 sudija za prekrsaje Zorica Jotic. Saslusanje ostalih osumnjicenih bice nastavljeno 14. i 15. avgusta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.