SASLUŠAN JEDAN OD VOĐA ALKATRAZA: Šta je Šobić rekao u svoju odbranu?

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2021, 15:58

SASLUŠAN JEDAN OD VOĐA "ALKATRAZA": Šta je Šobić rekao u svoju odbranu?

Predložen mu je pritvor jer je osuđivan više puta, a dva puta zbog istog ovog dela.

Damjan Šobić (38), jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz", koji je uhapšen u četvrtak uveče u luksuznom stanu u centru Beograda, gde su pronađeni pištolj, municija, tri pancira i veća količina navijačkih rekvizita, danas je doveden na saslušanje.

Kako se saznaje iz izvora bliskog istrazi, osumnjičeni je izjavio da se trenutno ne oseća >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << psihički dobro i da nije u stanju danas da iznese svoju odbranu, kao i da će je izneti kasnije u daljoj fazi postupka.

Predložen mu je pritvor jer je osuđivan više puta, a dva puta zbog istog ovog dela.

Nakon hapšenja, zaplenjeno je čak osam skupocenih automobila, od kojih neki blindirani, za koje se sumnja da ih je koristio Šobić. Na jednom vozilu su bili i policijski "blinkeri".

Izvor iz istrage kaže da hapšenje vođe "Alkatraza" predstavlja nastavak borbe protiv osoba iz kriminogene sredine, čiji su paravan navijačke grupe.

- Ovo hapšenje nije povezano sa istragom protiv Veljka Belivuka. Prema operativnim podacima, Šobić je označen kao bezbednosno interesantna osoba, a nakon višemesečnog praćenja lociran je njegov štek stan u luksuznom "Central gardenu" u centru Beograda. Kada su operativci došli pred stan, Šobić se zaključao i odbio da otvori vrata. Zato su specijalci morali da ih razvale i čim su upali u stan, Šobić je digao ruke i predao se - kaže izvor.

Pretresom stana u posebno napravljenom bunkeru pronađen je pištolj sa 13 metaka, a u jednoj prostoriji otkrivena su tri pancira, navijački rekviziti i pirotehnika.

- U garaži zgrade pronađeno je osam vozila za koje se pretpostavlja da su Šobićeva i ona su prevezena na veštačenje kako bi se utvrdilo da li su korišćena u nekim krivičnim delima - rekao je on.

Podsetimo, Šobić je odranije poznat policiji. On je 2017. osuđen na godinu i po dana zatvora zbog nelegalnog oružja, jer je kod njega prilikom rutinske kontrole pronađen pištolj "glok".

Šobić je bio u žiži javnosti i 2008, jer je učestvovao u neredima na utakmici OFK Beograd - Partizan, nakon čega je izvesno vreme bio u bekstvu. Utočište je tada pronašao na Kosovu, gde je nakon godinu dana skrivanja uhapšen s nelegalnim oružjem.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.