SANADER NEGIRAO DA JE POD ISTRAGAMA

Izvor: Kurir, 10.Nov.2010, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SANADER NEGIRAO DA JE POD ISTRAGAMA

ZAGREB - Nezavisni poslanik u Saboru Hrvatske i bivši premijer Ivo Sanader negirao je navode iz medija da državno tužilaštvo protiv njega vodi tri istrage.

"To nije istina. Kod nas verovatno postoje i to je ono što se vidi iz naših medija, odnosno iz nekih medija, dva državna tužilaštva - službeno koje je nezavisno po Ustavu, i drugo koje se stvara paralelno i koje vrši pritisak na to službeno telo", rekao je Sanader.

Uoči saborske rasprave o radu državnih tužilaštava >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u 2009. bivši premijer je takođe rekao da ne zna ništa o tome da je u vreme dok je on bio na čelu Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) ta partija bila finansirana nezakonito stečenim novcem. On je negirao i da mu je bivši blagajnik HDZ-a Mladen Barišić ili bilo ko drugi nezakonito donosio novac.

Na pitanje novinara ima li saznanja o postojanju "crnog fonda" u HDZ-u, bivši predsednik te stranke je rekao da o tome treba da se izjasne nadležne institucije.

"Postoje institucije koje se time bave i koje bi trebalo da daju odgovor na to pitanje. Lično ne znam ništa ni o kakvim torbama s gotovinom, nikad nisam dobio nikakav novac", istakao je Sanader.

Hrvatski mediji već duže pišu da se "steže obruč" oko bivšeg premijera i spekulišu da je bivši blagajnik HDZ-a Mladen Barišić, koji je osumnjičen da je preko privatne "Fimi medije" izvukao oko 40 miliona kuna državnog novca, odlučio da sarađuje s tužilaštvom, pa im je navodno priznao da je deo izvučenog novca u gotovini dao lično Sanaderu.

Nagađa se takođe da je Barišić priznao i da je nakon što je smenjen s mesta blagajnika svom nasledniku u HDZ-u Branku Bačiću predao torbu u kojoj je bilo više od dva miliona kuna i oko 300.000 evra.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.